Огромен е интереса към схема за безвъзмездно финансиране за микро-

...
Огромен е интереса към схема за безвъзмездно финансиране за микро-
Коментари Харесай

Огромен интерес към грантовете за малките фирми - над 16 хиляди подадени проекта до момента

Огромен е интереса към скица за безплатно финансиране за микро- и дребни предприятия. До момента по програмата са подадени 16 500 плана на стойност 136 милиона лв.. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в Министерския съвет.

„ Приемът за грантовете сред 3000 и 10 000 лв. продължава. Ще държим схемата отворена, до момента в който има налично финансиране. Системата ИСУН устоя на големия интерес. Пикът беше през вчерашния ден сред 12 часа и 13.00 часа ранния следобяд. Имаше моменти, в които броят на потребителите доближаваше до 30 000 души “, добави Дончев.

По думите му, опцията да се либерализира метода да се работи с юристи, консултанти и електронен автограф, е дал резултат. Единствените компликации, които възниквали, били от страна на някои консуматори да качат своето заявление.

Има голям интерес има към ограниченията за поддръжка на най-малките предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19, регистрира и министърът на стопанската система Емил Караниколов. 173 млн. лева е избраният запас за тази стратегия. Досега са подадени 15 852 заявки на стойност малко над 131 млн. лева Заради положителните резултати, обаче, се обмисля опцията да се усили ресурса с най-малко 20 млн. лева Той посочи, че задачата на тази стратегия е да се основат услуги и артикули с висока добавена стойност.  

„ Освен ликвидността, която ще осигурим в микро-, дребни и междинни компании, ние ще запазим опцията българската стопанска система да се развива по този начин, както беше преди тази зараза “, добави Караниколов.

Икономическият министър добави, че бизнесът би трябвало да обърне внимание на уеб страницата на Българска организация за експортно обезпечаване, където по думите му могат да се срещнат с вид през застраховка да не се основава междуфирмена задлъжнялост.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР