Огромен 10-килограмов яйчников тумор бе отстранен днес от екип на

...
Огромен 10-килограмов яйчников тумор бе отстранен днес от екип на
Коментари Харесай

Тази жена от Пловдив изкара невероятен късмет, лекари спасиха от живота й, след като извадиха от корема й...

Огромен 10-килограмов яйчников израстък бе отхвърлен през днешния ден от екип на АГ-отделението в Комплексния онкологичен център /КОЦ/ в Пловдив. Пациентката е 61-годишна, изпратена за диагностициране, след изработен ядрено-магнитен резонанс.

Изследването е открило огромно количество течност в коремната празнина /асцит/, яйчникова групировка и миоматозна матка, описаха основният оператор доктор Тихомир Георгиев и доктор Константин Младенов – краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на АГ- отделението, оповестява " Марица ".

Преди интервенцията онкогинеколозите в КОЦ – Пловдив са създали пункция на корема, откъдето са извадили 6 литра течност, която се оказала негативна за туморни кафези. Това значи, че капсулата на тумора не е нарушена. Тогава са пристъпили към интервенция на корема. По време на интервенцията отнова са извадили 5 литра течност и са открили съществуване на 50-сантиметрова туморна групировка на левия яйчник. Отделно от това, дамата е имала уголемена матка с голям брой миомни възли. Размиерите на органа са отговаряли на 4-месечна бременност. Специалистите са създали тотална хистеректомия – с унищожаване на матката, както и оментума /голямото було/. Експресното проучване по време на интервенцията е посочило, че става въпрос за доста необичаен израстък, наименуван карциноид. Пациентката се възвръща след интервенцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР