Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия

...
Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия
Коментари Харесай

Ограничителните мерки водят до намаляване на замърсяването на въздуха в европейските градове

Ограничителните ограничения, въведени в огромните градове в Европа поради новия ковид, са довели до по-ниски равнища на замърсяване на въздуха, оповестява Ройтерс.

Градове като Брюксел, Париж, Мадрид, Милано и Франкфурт записват понижаване на междинните равнища на азотен диоксид в интервала 5-25 март в съпоставяне със същия интервал на предходната година, демонстрират изображения от спътника Сентинел-5.

Този интервал съответствува с ограничаващите ограничения, които бяха въведени в доста европейски страни и доведоха до понижаване на трафика - най-големият източник на азотен диоксид, както и до спад в производството на предприятия, излъчващи излъчвания с парников резултат.

Новите изображения, публикувани от Европейската галактическа организация и оценени от Европейския алианс за публично здраве, демонстрират изменяща се компактност на азотния диоксид, който може да аргументи респираторни проблеми и рак. Изображенията, показани като карта, отразяват 20-дневни осреднени стойности, от които са изключени данните от дни, в които облаци понижават качеството на информацията.

Данните на Европейската организация по околна среда демонстрират сходна наклонност за интервала 16-22 март. В Мадрид междинните равнища на азотен диоксид са намалели с 56 % от седмица до седмица, откакто испанското държавно управление забрани несъществените пътувания на 14 март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР