Московските летища в хаос след множество съобщения за атаки с дронове

...
Ограниченията за полетите бяха наложени на московските летища Внуково и
Коментари Харесай

Ограниченията за полетите бяха наложени на московските летища Внуково и Домодедово на 10 август на фона на съобщения за още една атака с дронове.

Ограниченията бяха приложени поради „причини, независещи от летището“, според руската държавна информационна агенция РИА Новости, цитирайки пресслужбата на летище Внуково.

Прочетете също: Москва отново атакувана – видео

< p>Служителите на летище Домодедово заявиха, че това е направено „за осигуряване на допълнителни мерки за безопасност на полетите“.

В резултат на това десетки полети бяха забавени или пренасочени.

Нови доклади в каналите на Telegram показват, че летищата са активирали „Plan Cover“, протокол, предназначен за справяне с потенциални заплахи, породени от неидентифицирани самолети или обекти в небето.

Прочетете също: Правителствена сграда е повредена, летище Внуково спира движението при 2-ра атака с дрон в Москва

В социалните медии местни жители съобщават за експлозии и „взривове“, докато пътник в самолет на земята на едно московско летище публикува за хаоса в небето над Москва.

„В самолет съм във Внуково. Небето е затворено“, написа пътникът в Telegram

„Не можем да излетим от 1:30 сутринта. Самолетите не кацат, те кръжат над Рязан. Тези с малко гориво се пренасочват към Шереметиево. Изводът: дроновете летят. написа един пътник в Telegram.

Един очевидец очевидно казва, че един от дроновете е бил свален.

„Видях (дрон) да експлодира“, написа жителят на Москва в социалните медии.

Прочетете също: Русия твърди, че дрон се е опитал да атакува Москва, полетите на летище Внуково са спрени

Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че около 4 часа сутринта системите за противовъздушна отбрана успешно са неутрализирали два бойни дрона, летящи към градът. Смята се, че единият дрон е бил забелязан в област Калуга, а другият е бил забелязан в близост до Централния административен район на Москва. , като се твърди, че един дрон е свален близо до Домодедово, южно от руската столица. Жители съобщиха за експлозии.

Историята продължава

Атаката с дрон е най-новата в поредицата подобни атаки срещу руската столица и други части на Русия през последните месеци.

По-рано руските власти обявиха на 6 август, че дрон се опита да наруши въздушното пространство на Москва, което доведе до забавяне на десетки полети на летище Внуково.

Москва също беше изправена пред нападение от неидентифицирани дронове на 30 юли. Понесени бяха щети, особено на IQ Tower, в която се помещават няколко офиса на руски министерства.

Прочетете също: Украйна проучва противовъздушната отбрана на Русия преди следващия ход – доклад

През нощта на 1 август Москва беше отново обект на дронове. Според кмета Сергей Собянин, един от дроновете е ударил същия небостъргач, който е бил насочен преди два дни.

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно дарение или станете меценат!

Прочетете оригиналната статия в Новия глас на Украйна

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР