Ограничените контакти по време на пандемията натоварват преди всичко децата,

...
Ограничените контакти по време на пандемията натоварват преди всичко децата,
Коментари Харесай

Почти всяко трето дете е с психически отклонения, сочи проучване

Ограничените контакти по време на пандемията натоварват на първо място децата, гласи проучване на медици от Хамбург. Според заключенията, съвсем всяко трето дете в Германия има душевен отклонения, написа „ Тагесшау “.
Това са резултатите от второто изследване на по този начин нареченото COPSY проучване на университетската клиника „ Епендорф “ в Хамбург. Подчертава се, че психическите отклонения не би трябвало да бъдат бъркани с душевен разстройства или болести, акцентират експертите.
 Пандемията не спомогна за раждаемостта у нас Пандемията не спомогна за раждаемостта у нас
Въпреки очакванията, ражданията у нас не се усилиха и по време на пандемията. 53 968 са били те през предходната година против 54 762 през...
душевен обременено е било всяко пето дете, написа БГНЕС.
Безпокойството и страховете на децата са се нараснали, засилили са се и признаците на меланхолия, споделя ръководителят на проучването Улрике Равенс-Зиберер. Качеството на живот продължава да се утежнява. В обособени случаи се следят и психосоматични последствия като стомашни болки и главоболие.
Особено уязвими към проблемите са хората, които произлизат от обществено слаби семейства., да вземем за пример тъй като родителите са мигранти, също може да играе роля.
„ Всеки, който е имал компликации преди пандемията и не е добре подсилен от родителите си, в този момент има още повече проблеми като дете и младеж “, сподели Равенс-Зиберер.
 COVID-19: Родители не са съгласни децата им да бъдат тествани COVID-19: Родители не са съгласни децата им да бъдат тествани
Проучването на настройките на родителите дали желаят децата им да бъдат тествани за COVID-19 протече в границите на 2-3 дни. Малко над 50%...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР