Огнян Минчев, Фейсбук:Изключително интересен резултат в София!Балотаж между Терзиев и

...
Огнян Минчев, Фейсбук:Изключително интересен резултат в София!Балотаж между Терзиев и
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Старата и новата левица се състезават за кметството на София

Огнян Минчев, Facebook:


Изключително забавен резултат в София!

Балотаж сред Терзиев и Григорова.

Новата демократична левица против остарялата комунистическа левица, само че придобила ново „ дихание “ – персоналната харизма и ляв радикализъм на Ваня Григорова.

Предпочитам да не встъпвам в схоластични разногласия с тези, които към момента назовават ПП-ДБ „ десница “.

Принадлежността им към пазарния демократизъм не ги прави „ десни “. Първо, тъй като от 30 години насам неолибералният глобализъм се приема както от ляво – социаллиберално, по този начин и от десницата.

Второ, тъй като с изключение на пазарния демократизъм, в ПП-ДБ няма нищо друго, което може да ги дефинира като „ десни “ – споделят отчетливо ляволиберални/ постлиберални обществени полезности, безотносителни са към национализма и така нататък

След издигането на Васил Терзиев за претендент кмет на София, последните значими групи на синята десница се отделиха от Демократична България и поддържаха Вили Лилков за кмет.

Докато остарялата и новата левица се състезават за кметството на София, в десния център – и в столицата, и в страната – също назряват промени.

ГЕРБ – народняшкият дясноцентристки план, ще срещне конкуренция от страна на сплотяващата се нова синя десница – за първи път от много години насам еманципирала се от социаллибералната доминация във обединения като Реформаторския блок, Демократична България и така нататък

Тази нова синя десница би могла да се опита да маргинализира оперетъчните „ патриоти “ и „ възрожденци “, и да отстоява една по-интелигентна и европейска версия на отбрана на българския народен интерес.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР