Огънят, опожарил покривната конструкция на едно от най-старите училища в

...
Огънят, опожарил покривната конструкция на едно от най-старите училища в
Коментари Харесай

Пожарът в ОУ “Душо Хаджидеков“ е тръгнал от работници на покрива, застраховка ще покрие щетите

Огънят, опожарил покривната структура на едно от най-старите учебни заведения в Пловдив, е овладян. За благополучие няма жертви и потърпевши. Щетите обаче за огромни.
Прочетете още
По първични данни, пламъците са тръгнали от служащи на покрива.

„ Сградата на учебното заведение има застраховка, която ще покрие вредите. Естествено няма да стане незабавно, само че учебното заведение ще бъде възобновено. Междувременно учениците ще бъдат трансферирани “, уточни кметът на Пловдив Здравко Димитров. В момента в постройката трябваше да стартират образование към 16 паралелки.



ОУ „ Душо Хаджидеков “ прави образование и в друга постройка в кв. „ Съдийски “, където ще бъдат преместени част от паралелките. Освен това, учебното заведение употребява партерни класни стаи в околните блокове до опожарената постройка, които също ще се употребяват за образование. Това изясни директорката на школото Грозденка Николова.

„ Аз съм в отпуск и сътрудници ми се обадиха, че учебното заведение гори. Евакуирали са се в точния момент и няма потърпевши. Разполагаме и с друга постройка, в която ще преместим част от учениците след 15 септември, само че ще се наложи паралелки да учат и в здания на други учебни заведения. Всички деца ще стартират обикновено образователната година, а от община Пловдив ще спомагат за допустимо най-бързото възобновяване на постройката “, добави Николова.



По думите ѝ служащи са осъществявали дребен ремонт над канцеларията на учебното заведение.

„ Предпола се, че е изгоряла много документи. Хората са се евакуирали като са спазили прецизно проектите за евакуация. Това е предотвратило и да няма жертви “, уточни още директорката.

До дни се чака да има проект за образованието на всички възпитаници.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР