Официално: Започва строежът на магистралата Русе – Велико Търново“. На

...
Официално: Започва строежът на магистралата Русе – Велико Търново“. На
Коментари Харесай

Официално: Започва строежът на магистралата „Русе – Велико Търново“

Официално: Започва градежът на автомагистралата „ Русе – Велико Търново “. На първата копка ще участват министър председателят и районният министър.

Проектното трасе на автомагистралата е с обща дължина над 132 км. То е разграничено на три сектора: Русе – Бяла, обход на град Бяла и Бяла – Велико Търново. Изграждането ѝ ще стартира в 7,9-километрова права, която е в землището на община Ценово, област Русе. За нея има подготвен механически план, приключени отчуждения и издадено позволение за градеж. За останалата част от автомагистралата продължава правенето на техническите планове и теренното застраховане на трасето.

Изпълнител на проектирането и строително-монтажните работи на сектор 2 Обхода на Бяла, с дължина 35,4 км е ДЗЗД „ Автомагистрала РУСЕ ТЪРНОВО “. Стойността на контракта е 660 425 563,84 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на ДЗЗД „ ЛИДЕР КОНСУЛТ “. Стойността на контракта е 10 823 936,25 лева без Данък добавена стойност.

Проектът за построяването на лот 1 и 2 от Автомагистрала „ Русе – Велико Търново “ – от Русе до Бяла и за Обхода на Бяла е включен в стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027.

Автомагистралата „ Русе – Велико Търново “ ще стартира от Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока проход „ Шипка “ и Прохода на Републиката. Трасето е с автомагистрален габарит с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може жителите от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана.
Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР