Официално откриване на учебната година на 15 септември ще има

...
Официално откриване на учебната година на 15 септември ще има
Коментари Харесай

Официално откриване на учебната година ще има

Официално разкриване на образователната година на 15 септември ще има макар пандемията от ковид. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви в изявление за бТВ, че рекомендацията към учебните заведения е съставът на присъстващите в дворовете на образователните заведения да бъде по-малък.

Просветният министър посочи, че е целесъобразно да участват учениците от 1, 5 и 8 клас, като това не пречи при съответната организация да има възпитаници и от други класове. Освен това, може да има и мини празнувания в класните стаи, добави Вълчев.

Ще закупим към 80 000 устройства за случаи на прекосяване към електронна форма на образование, съобщи министърът на образованието.

" Вероятно няма да успеем тази година. Няма страна, която да е осигурила устройства на всички възпитаници и еднакъв достъп. Наситеността с устройства е близо 90%. Затова предвиждаме не за всички възпитаници, а основаването на нещо като оборотен фонд. Компютрите да бъдат на учебните заведения и при прекосяване към образование в електронна среда да бъдат предоставяни на учениците, надлежно да има обвързване за взаимопомощ сред учебните заведения, в случай че в едно учебно заведение има повече такива възпитаници ", добави Вълчев.

" Над 80 %от родителите са за присъствената форма на образование, като тук има един колорит, за който в допълнение получихме информация – че една част от тях считат, че би трябвало да има частична присъствена форма. 16% споделят, че би трябвало да има отдалечено образование и децата да останат у дома ", акцентира Вълчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР