Официално Брюксел няма информация за нарушаване на санкциите заради плащане

...
Официално Брюксел няма информация за нарушаване на санкциите заради плащане
Коментари Харесай

ЕК: Ако България плаща на „Газпром“ в рубли, ще наруши санкциите

Официално Брюксел няма информация за нарушение на глобите поради заплащане в рубли
Ако България заплаща на „ Газпром “ в рубли, би нарушила европейските наказания против Русия. Това подсети Европейската комисия през днешния ден. Няма смяна в директивите от Брюксел по какъв начин европейски компании могат да търгуват с „ Газпром “. 

Според Брюксел в 97% от договорите на европейските компании, без значение дали са държавни или частни, е посочено, че заплащането се прави в евро или в долари. Всяко заплащане, друго от посоченото в договорите, влиза в нарушаване на европейските наказания. 
Причината: при вътрешното превалутиране в Русия в процеса влиза Руската централна банка, а тя е в листата на глобените институции.
Днес, откакто представител на Европейската комисия напомни, че България е измежду първите страни, върху които Русия   " упражни шантаж " и спря доставките на газ, го попитах съответно: Страната ни би ли нарушила европейските наказания, в случай че заплаща в рубли, а това не е упоменато в съществуващия ни контракт. Ето какво отговори той:

„ По-рано тази година изготвихме наставления за страните-членки, след издаването на съветския указ за заплащане в рубли. Според съветския указ би трябвало заплащането да се прави на два стадия, което включва присъединяване на Руската Централна банка. Тази процедура изрично нарушава глобите. Комисията изпрати наставления към държавите-членки по какъв начин биха могли да продължат да заплащат, без да опонират на глобите. Позицията ни не се е трансформирала. Руският указ от 31 март не е съчетаем с нашите наказания “, съобщи Тим Макфий, представител на Европейска комисия.
Освен за България, доставките от „ Газпром “ бяха спрени за Полша, Дания, Финландия,  Нидерландия, Естония. Официално Брюксел няма информация за нарушение на глобите поради заплащане в рубли, да вземем за пример. 
Но надзорът е работа не на Брюксел, а на самите държави-членки, които би трябвало да глобяват личните си компании, в случай че са извършители.
 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР