Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи пред

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи пред
Коментари Харесай

Русия към НАТО: Не отричайте за войските в Украйна

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова уточни пред НАТО, че няма смисъл да се отхвърля изпращането на военните на алианса в Украйна.

" Няма смисъл да отхвърляме повече ", разяснява дипломатът пред " Известия " думите на полския външен министър Радослав Сикорски.

Припомняме, че ситуирани в Украйна за отбрана против съветската инвазия. 
 Италия е срещу изпращането на западни войски в Украйна
Италия е срещу изпращането на западни войски в Украйна

Такава едностранна ескалация единствено ще отреже пътя на дипломацията, счита Гуидо Крозето

Така той разяснява, който допусна в края на предишния месец, че западните сили могат да бъдат изпратени да се бият в Украйна, с цел да попречат на Русия да завоюва войната.

Редица страни обаче отхвърлиха концепцията,

сподели в изявление за вестник La Stampa Италианският министър на защитата Гуидо Крозето. " Франция и Полша не могат да приказват от името на НАТО, която в началото не се намеси публично и непринудено във войната в Украйна ", сподели Крозето. Според министъра въвеждането на войски в Украйна значи едностранна ескалация, която единствено ще отреже пътя на дипломацията. Крозето добави, че Италия ще продължи да поддържа Украйна по други налични способи.
 Франция построява съюз от страни, склонни да изпратят войски в Украйна
Франция построява съюз от страни, склонни да изпратят войски в Украйна

Срещата идва в миг, когато Украйна страда от дефицит на артилерийски муниции, което затруднява прекъсването на яростта на съветските офанзиви

Ръководителят на италианското министерство на защитата сподели също, че милитаризацията на съветската стопанска система й дава преимущество пред Запада във военното произвеждане и Украйна е права, че западните доставки на оръжия са прекомерно мудни.

" Западът откри, че има доста по-малък индустриален потенциал от Русия и се нуждае от време, с цел да промени наклонността. Що се отнася до боеприпасите, в границите на една година достигнахме равнище на произвеждане, което може да помогне на Украйна, само че то е към момента по-ниско от съветското ", сподели Гуидо Крозето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР