Коментарът му идва, след като два дни по-рано , според

...
Коментарът му идва, след като два дни по-рано , според
Коментари Харесай

Атанас Русев: Не познавам Лена Бориславова, бях изумен, че си е извадила пълномощно от мое име

Коментарът му идва, откакто два дни по-рано, съгласно което Бориславова е фалшифицирала документи през 2021 година , с цел да може Кирил Петков да стане министър на стопанската система в служебния кабинет, до момента в който към момента е член на Управителния съвет на съдружие " Да запазим Корал ".

За оповестените от медията документи се твърди, че са формирани с подправен автограф на ръководителя на " Да запазим Корал " Атанас Русев . Първият е пълномощие, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите са протокол от съвещание, на което се взима решение за освобождение на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначението на Мартин Драгулев на негово място и декларация за правота. Неверните условия били нужни, с цел да се почисти от всевъзможен тип спор на ползи.

" Попаднахме на тези обстоятелства, които извадихме от Агенцията по вписванията - поредност от документи, които са несъмнено подправени. Вътре са с фалшифицирани подписи, с погрешно наличие. Всички те са подписани с електронния автограф на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, с цел да се смени УС, на което аз съм ръководител ", разгласи Русев.

Сигнал е подал през юни 2023 година и по-късно от сдружението и уеб страницата " Биволъ " са били извикани в ДАНС през юли да дадат показания.

Председателят на " Да запазим Корал " посочи, че не познава Бориславова и даже по телефон не е разговарял с нея. Именно по тази причина е бил учуден, когато е видял, че тя си е извадила пълномощие от негово име, с цел да се разпорежда със сдружението.

Той е безапелационен, че съвещание на УС на организацията, с цел да бъде изваден от нея Кирил Петков, не се е състояло.

Фактът, че тъкмо в този момент - преди предварителните парламентарни избори, излизат тези данни, Атанас Русев изясни по този начин:

" Когато установихме това нещо, единият човек беше министър председател (Кирил Петков), а другият беше началник на политическия му кабинет (Лена Бориславова). Знаете по какъв начин се работи в тази страна ".

данните от следствието на " Биволъ ". 

" Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв метод не се тормозя от инспекция.  " И всичко, което мога, ще спомагам на всевъзможни проверяващи органи да излезе истината. Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към миг, в който той е встъпил в служба като министър на стопанската система? Това са обстоятелства, които могат да се видят в Търговския указател ", разяснява по-рано пред bTV представителката на ПП-ДБ.

" Чудят се към този момент какво да създадат. В тази акция очевидно не могат да ни оборят на действителните хрумвания по какъв начин България да наподобява и желаят да ни заровят в калта и ДАНС, несъмнено, е бухалката, която се употребява ", съобщи пред публицисти през уикенда и съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР