Официални правителствени представители са зависими от Русия. Това обяви бившият

...
Официални правителствени представители са зависими от Русия. Това обяви бившият
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Официални правителствени представители са зависими от Русия

Официални държавни представители са подвластни от Русия. Това разгласи някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV. Цветанов уточни Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов като представилите на кабинета, които могат да отговорят кой е подвластен от Руската федерация.

„ Имаше ли външна интервенция, имаше ли срещи, които да са провеждани отвън страната, да се разясняват тези енергийни планове с Русия и това, което се случва с АЕЦ „ Белене “, попита Цветанов.

Според него държавното управление работи непрозрачно в енергийната сфера.

„ Два въпроса – 90% на този газ, запазен ли е от „ Газпром “, договорили ли са към този момент тези контракти със Сърбия, Унгария и Словакия, в случай че е по този начин, по какъв начин ще осъществим европейските наставления, че би трябвало да има диверсификация действителна, и да попитаме с какви средства се построява „ Турски поток “, тъй като той се построява със заеми “, сподели още Цветанов.

Енергийният министър Теменужка Петкова незабавно даде отговор в ефира на bTV: „ Категорично не съм съгласна, с цел да не кажа, че съм отвратена. Премиерът, аз и вицепремиерът сме защитавали националните ползи. По отношение на „ Турски поток “ са спазени всички европейски наставления.

Петкова разяснява и договарянията с „ Атомстройекспорт “: „ Успяхме да отвоюваме от „ Атомстройекспорт “ 90 млн. лева, които българският поданик не заплати. В чий интерес работи министър председател, вицепремиер, министър на енергетиката, в чий “.

Цветанов отхвърли в миналото да е записвал Бойко Борисов и изрази удивление, че никой не е защитил ръководителя на Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР