Oфициални лица от Обединеното кралство, Франция и Германия подготвят пакт

...
Oфициални лица от Обединеното кралство, Франция и Германия подготвят пакт
Коментари Харесай

ISW: Нито Украйна, нито Русия показват желание за компромиси и преговори

Oфициални лица от Обединеното кралство, Франция и Германия приготвят пакт НАТО-Украйна, който надалеч не дава отговор на отбраната, която Украйна би получила от участието в НАТО. Той наподобява отразява желанието да се притисне Украйна да одобри съглашение посредством договаряния при неподходящи условия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9632
Това се показва в дневния отчет за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Wall Street Journal заяви, че точните разпореждания на пакта не са решени. Но публични лица показаха, че пактът ще обезпечи модерно военно съоръжение, оръжия и муниции на Украйна, само че не и отбрана по член V или ангажимент за разполагане на сили на НАТО в Украйна. Тези обещания не дават отговор на стремежите на Украйна за пълноправно участие в НАТО. Длъжностните лица обявиха, че пактът има за цел да подсигури Украйна, тъй че украинските сили да могат да проведат контранастъпление, което да докара Русия до масата на договарянията и да възпре всяка бъдеща съветска експанзия.

Тези длъжностни лица са изразили запаси по отношение на способността на Запада да поддържа продължителни военни старания, огромния брой жертви, които Украйна ще понесе в такава продължителна война, както и способността на украинските сили да си възвърнат изцяло от дълго време окупирани територии като Крим, все пак.

Изданието опълчи частните запаси на тези длъжностни лица с обществените изказвания за поддръжка на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - в които не се загатваха мирни договаряния - и с опасенията на водачите от Централна и Източна Европа, че преждевременните мирни договаряния биха насърчили по-нататъшна съветска експанзия.

Руският президент Владимир Путин не е дал индикации, че е подготвен да направи компромис със декларираните от него максималистични цели, които включват " неутралността " и демилитаризацията на Украйна, както и де факто промяна на режима в Киев, както ISW непрекъснато оповестява.

Беларуският президент Александър Лукашенко възнамерява да се срещне с китайския президент Си Дзинпин, евентуално с цел да помогне на Русия и Китай в избягването на глобите на фона на известията, че Китай съществено обмисля изпращането на смъртоносна помощ на Русия. Лукашенко разгласи проекти да посети Китай от 28 февруари до 2 март и да се срещне със Си Дзинпин, с цел да подпише съглашения за търговия, вложения, огромни взаимни планове и други въпроси. Лукашенко възнамерява също да се срещне с висши китайски чиновници и ръководители на китайски корпорации.

Съобщението на Лукашенко за плануваното му посещаване съответствува с репортажите на CNN и The Washington Post, че високопоставени американски чиновници смятат, че Китай съществено обмисля продажбата на бойни дронове, персонални оръжия и 122-милиметрови и 152-милиметрови артилерийски снаряди на Русия.

Съобщава се също, че съветски и китайски служители са създали проекти за доставка на дронове до Русия с фалшифицирани транспортни документи, с цел да избегнат ограниченията на интернационалните наказания.

Китай може да се опита да употребява съглашения с Беларус, с цел да прикрие нарушаванията на глобите.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отхвърли мирния проект на Китай от 12 точки, защото съветски източници не престават да се възползват от оповестяването на проекта за оклеветяване на Запада и Украйна. Байдън съобщи, че китайският кротичък проект е от изгода единствено за Русия и че няма смисъл Китай да взе участие в договарянията за войната в Украйна.

Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин твърди, че мирният проект на Китай е фундаментално друг метод към войната в Украйна от този на Запада, защото Западът изисква осъществяването на предварителни условия, като в същото време изостря спора посредством поддръжка на Украйна. Въпреки това Пушилин също отхвърли китайския проект, защото той би попречил на Русия да реализира максималистичните си цели в Украйна.

Руските публични лица и пропагандисти не престават да настояват, че западната помощ, която оказва помощ на Украйна да се опълчи на противозаконното навлизане на Русия, удължава войната и подценяват ролята, която решителното гонене на максималистичните цели на Русия играе в удължаването на спора.

Лукашенко вдъхна нов живот на осведомителната интервенция на Кремъл в Приднестровието, като твърдеше погрешно, че отварянето на приднестровския фронт би било в полза на Запада.

Лукашенко твърди, че Украйна ще понесе огромни загуби, в случай че отвори втори фронт на войната, само че че Западът има за цел да победи както Русия, по този начин и окупирания от Русия Приднестровието и да приближи Молдова до Запада. Изявленията на Лукашенко поддържат по-широката осведомителна интервенция на Кремъл, която рисува Русия като във война със Запада, а не с Украйна. Лукашенко избродира изказванията на съветското държавно управление, предупреждаващи за хипотетична украинска провокация по границата сред Украйна и Приднестровието, като добави неоснователното изказване, че Западът желае спор в Молдова. Проектът за сериозни закани към American Enterprise Institute по-рано оцени, че Кремъл евентуално е провел интервенция под подправен байрак против приднестровското окупационно министерство на защитата (MO) през април 2022 година, с цел да упрекна Украйна за офанзивите и да въвлече Приднестровието във войната, а цел, която Кремъл до момента не е съумял да реализира.

Руските управляващи задържаха повече от 50 души на антивоенни демонстрации в 14 съветски града на 24 февруари. Независимият съветски издател OVD-Info заяви, че полицията е задържала минимум 54 души за антивоенни демонстрации, на които те пикетират, поставят цветя и пишат известия в снега.

Арестите допускат, че митингите са били доста по-ограничени по мащаб, в сравнение с по-рано през войната, тъй като съветските управляващи задържаха 1800 души в първия ден на войната и съвсем 5000 на 6 март 2022 година

Руският блогър Анатолий Несмиян твърди, че съветските управляващи са арестували единствено 18 души на антивоенна проява на 25 февруари в Санкт Петербург спрямо 500 на 25 февруари 2022 година

Протестите са важни, тъй като въобще са се случили, а не заради техния размер, като се има поради мощният напън, който Кремъл оказва върху цялата социална съпротива против войната, в това число криминализирането на рецензията към воденето на войната, към военни чиновници и към самия Кремъл.

Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин и неговите поддръжници разкритикуваха съветския министър на защитата Сергей Шойгу поради хипотетичните " лайкове " в Instagram на антивоенни публикации от неговия шурей Алексей Столяров. Независимото рускоезично опозиционно издание Meduza заяви, че Столяров отхвърля да харесва изявления на антивоенния публицист Юрий Дуд и твърди, че екранните фотоси, популяризирани в обществените медии, са фотошопирани.

Пригожин добави към рецензиите към Столяров, че " доведете Столяров при мен. Ще го упражнявам шест седмици " и потвърждавайки, че може да помогне на Столяров да се усъвършенства, като го изпрати в борба.

Блогър, подкрепящ " Вагнер ", прикани за отстраняването на Шойгу поради връзката му със шурей му.

Руските сили не престават да понасят обилни загуби на бойното поле, което накара някои блогъри да подлагат на критика съветското Министерство на защитата (МО), че не признава мащаба на жертвите. Би Би Си и съветското опозиционно издание " Медиазона " потвърдиха, че руските сили са дали 15 136 жертви въз основа на информация от източник.

Би Би Си и Медиазона оповестиха още, че съветските сили са изгубили над 1200 мобилизирани военнослужещи, над 1300 наказани, над 1800 офицери и 199 подполковници, полковници и генерали. Западни чиновници по-рано оповестиха, че съветските сили са претърпели съвсем 200 000 жертви от началото на нашествието.

Idel.Realii заяви, че към 23 февруари съветски публични лица са удостоверили, че 3312 поданици на региона на Волга (Поволжие) са починали в бойни дейности. Гражданската асоциация на Омска област означи, че съветските публични регистри демонстрират, че 237 поданици на Омска област са починали в Украйна, а локален план за Сведловска област установи, че 97 мобилизирани мъже от Свердловска област са били убити в борба.

Известен съветски националистически критик означи, че Шойгу и останалата част от военното управление мълчат за тежките загуби на Русия.

Министерството на защитата на Русия продължава напъните си за консолидиране на нередовни формирования в своите стандартни формирования. Украинският общоприет щаб заяви на 25 февруари, че " силовите структури " на Донецката национална република (ДНР) ще преминат към работа въз основа на съветското законодателство от 1 март.

Генералният щаб на Украйна заяви още, че съветското военно командване освобождава военнослужещи от 1-ви армейски корпус на ДНР, на които е изминал срокът на военната работа. Руското МО евентуално ще се опита да постави свои лични стандартни офицери в тези елементи.

Кремъл продължава да набира сили в границите на радикални онлайн групи. Известен съветски агрегатор на вести разгласява видео на 24 февруари, рекламиращо съветския доброволчески батальон Еспаньола, формиран от почитател клубове на съветски футболни хулигани.

Съобщава се, че доброволческият батальон Еспаньола работи в Украйна от есента на 2022 година под командването на Станислав Орлов, който преди този момент е управлявал разследващата рота Хорловка от 2014 година

Руски източник уточни, че в частите на ДНР в Източна Украйна се бият пандизчии. Блогър, обвързван с Кремъл, отхвърли известията, че пандизчии от батальона на ДНР " Сомалия " са дезертирали в Ростовска област.

Блогър твърди, че тези лица са мобилизирани военнослужещи, като твърди, че наказаните, които се бият в Сомалия, реализират " положителни резултати ".

Руските управляващи употребяват украинските деца от Мариупол като агитация, с цел да показват лъжливо Русия като избавител на окупираните региони. Руското опозиционно издание Important Stories заяви на 24 февруари, че съветският боец Юрий " Ангел " Гагарин, за който съветски източници настояват, че е избавил над 300 деца в Мариупол, и три украински деца пътуват за голям брой пропагандни събития, в това число митинга на стадион Лужники в Москва на 22 февруари, в който децата благодариха на Гагарин, че ги е избавил.

Гагарин също твърди, че съветските сили са длъжни да пазят децата в Донбас и Мариупол, представяйки децата като съветски, а не като украински. Важни истории означиха, че шест деца, за които се твърди, че Гагарин е избавил и които са били показани на митинга в Лужники, са оживели при обсадата на Мариупол и доста от тях са били разграничени или са изгубили родственици заради спора и последвалото наложително пренасяне от окупирана Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР