Официални лица от Киев предупредиха за разрастваща се хуманитарна катастрофаРуските

...
Официални лица от Киев предупредиха за разрастваща се хуманитарна катастрофаРуските
Коментари Харесай

Удариха сградата на Червения кръст в Мариупол

Официални лица от Киев предизвестиха за разрастваща се филантропична злополука

Руските сили са нанесли удар по постройка на Червения кръст в обсадения украински пристанищен град Мариупол, заяви Киев през днешния ден, като публични лица предизвестиха за разрастваща се филантропична злополука, съобщи.

В Мариупол окупаторите са се прицелили в постройката на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), съобщи украинският омбудсман Людмила Денисова в изказване в обществените мрежи, като добави, че постройката е била подложена на обстрел от самолети и артилерия, оповестява "Дейли Мейл ".

Нападението бе осъществено ден откакто МКЧК прикани Украйна и Русия да се спогодят за доставянето на помощи и безвредната евакуация на цивилните от града, където виталните сили бързо свършват.

По-рано апокалиптични фрагменти от дрон демонстрираха равнището на разрушенията в града, където през днешния ден кметството съобщи, че войските на Владимир Путин са отвлекли 70 дами и медици от родилен дом и са ги отвели в Русия.

Мариупол е съвсем подравнен със земята от силите на Москва, като шокиращо видео от въздуха демонстрира мащаба на разрушенията на този изящен пристанищен град, в който преди нахлуването на Путин на 24 февруари живееха 400 000 души. Сега повече от 20 000 поданици на града са отведени "против волята им " в Русия, където са им иззети документите за идентичност, а преди този момент са преместени "в далечни съветски градове ", заяви кметството в канала си в Telegram.

Информацията не може да бъде тествана без значение, защото Мариупол е под месечна блокада и интензивни бомбардировки, а връзките значително са прекратени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР