Официалната руска агенция ТАСС направи равносметка на щетите, които Русия

...
Официалната руска агенция ТАСС направи равносметка на щетите, които Русия
Коментари Харесай

ТАСС брои раните, нанесени от ЕС на Русия

Официалната съветска организация ТАСС направи равносметка на вредите, които Русия понася от досегашните наказания на Европейския съюз. Те са в два пакета, само че както стана ясно през вчерашния ден, приготвя се и трети пакет. Подредени са в две категории: лични и секторни стопански. Засегнатите физически лица са 670, а юридическите - 113.

Видните персони

- Президентът Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров. За първи път в историята лица на такива постове в Русия влизат в интернационален черен лист. Европейски Съюз по принцип заобикаля да глоби държавни глави, с цел да резервира опция за договаряния с тях. Изключения от това предписание са президентите на Беларус Александър Лукашенко и на Сирия Башар Асад. Те са известни като персонални протежета на Путин и той се причислява към тяхната компания. Към водачите в новия черен лист на Европейски Съюз са добавени 98 руски високопоставени лица, депутати и ръководители на силови ведомства, както и висшият команден състав на беларуската войска, подкрепил съветската експанзия против Украйна. Те имат възбрана за достъп до Европейски Съюз, а евентуалните им активи се замразяват.

- В черния лист на Европейски Съюз попадат също министър-председателят Михаил Мишустин, неговият предходник Дмитрий Медведев, който в този момент е зам.-председател на Съвета за сигурност на РФ, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев. Те са се провинили с гласуването си в Съвета за сигурност за самостоятелност на ЛНР и ДНР.

- Там са всичките 351 депутати от Държавната дума, дали своят вот за ратификация на Договора за дружба, съдействие и взаимна помощ сред Русия и двете разколнически " републики ". 

Финансови и софтуерни наказания

- Под европейски ограничавания са 64 основни структури на Русия, измежду които администрацията на президента, Министерството на защитата, Службата за външно разузнаване, фирмите от военно-промишления, енергийния, самолетостроителния и финансовия бранш на РФ.

- Санкциите включват по-конкретно " Оборонпром " и " Рособоронекспорт ", водещи индустриални компании като " Сухой ", " Туполев ", ракетно-космическият център  " Прогрес ", " Калашников ", " Ростех ", " Алмаз-Антей ", " Уралвагонзавод ", РЖД, " Камаз ", " Совкомфлот ", " Севмаш ", " Ростех-Азимут ", Объединената корабостроителна компания и други.

- Тези структури са с орязан достъп до финансовите пазари и всевъзможни финансови услуги. Забранено е да им се дава техническа помощ, да се търгува с тях, да им се дава достъп до технологии с военно и двойно предопределение, да им се продава техника за рандеман на петрол в шелфа и в полярните ширини.

- Освен това Европейски Съюз забрани доставката в Русия на високотехнологична продукция, и в частност на информационна техника, електроника, полупроводници, авиационни и галактически съставни елементи.

Кредити и търговия

- Съветът на Европейски Съюз реши да спре от 12 април достъпа до европейските финансови пазари на съветското държавно управление, Центробанк, Алфа-банк, " Открития ", банката " Русия " и Промсвязбанк. Те няма да имат право да пускат, продават, купуват или употребяват по различен метод скъпи бумаги и други кредитни принадлежности, издадени след 12 април 2022 година

- Аналогични лимитирани са наложени на " всички огромни финансови структури с повече от 50% присъединяване на съветската страна " или " имащи основна роля в поддръжката на Русия, нейното държавно управление или Централната банка ".

- Евросъюзът не разрешава също държавното финансиране на търговията с Русия или държавните вложения в Русия. Изключения са позволени за дребния и междинния бизнес, селското стопанство, здравната и филантропичната сфера.

- Съветът на Европейски Съюз задължи европейските банки годишно да дават в Еврокомисията лист с депозити над 100 000 евро, принадлежащи на съветски физически и юридически лица.

- По същия метод ще бъдат следени и депозитите над 100 000 евро на съветски жители или живеещи в Русия лица, които са получили поданство в Европейски Съюз или жителство по специфични стратегии.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР