Официална церемония по предаване и приемане на отговорностите между 36-ти

...
Официална церемония по предаване и приемане на отговорностите между 36-ти
Коментари Харесай

37-ият български военен контингент започна мисията си в Афганистан

Официална гала по предаване и приемане на отговорностите сред 36-ти и 37-и български контингенти, участващи в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “ и награждаване на отличени военнослужещи се организира в лагера на българския контингент на летище Кандахар в Афганистан, написа novini.bg.

Актът за сдаване и приемане на пълномощията сред командира на 36-ти контингент полковник Веселин Василев и командира на 37-и контингент полковник Митко Димитров беше подписан в наличието на ръководителя на комисията по сдаване и приемане полковник Христо Христов – шеф на отдел „ Операции ” в Съвместното командване на силите. В церемонията участваха командирът на Командването за подготовка, образование, подкрепяне и съветване-Юг в Кандахар бригаден военачалник Джон Шанахан, заместник-командирът на Командването и пълководец на база „ Летище Кандахар “ полковник Паул Ларсон и представители на съдружните сътрудници,  участващи в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “.
 
Със заповед на командира на Националния поддържащ детайл на Съединени американски щати в Афганистан генерал-майор Андрюс Попас бяха наградени с „ Бронзова звезда “ командирът на 36-ти контингент полковник Веселин Василев, щабният офицер от състава на контингента подполковник Димитър Димитров, командирът на екипа от съветници подполковник Любомир Маринов и основният сержант на 36-тия контингент старшина Петър Симеонов. Българските военнослужещи от състава на 36-ти контингент бяха наградени с награден знак на НАТО за присъединяване в задачата „ Решителна поддръжка “.
 
За поддръжката и поддръжката на българските контингенти и за приноса в опазването и поддържането на мира и сигурността в света със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов бяха отличени ръководители на структури от Командването за подготовка, образование, подкрепяне и съветване - Юг в Кандахар.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР