Официална жалба до Сърбия подаде Гърция, след като товарен самолет,

...
Официална жалба до Сърбия подаде Гърция, след като товарен самолет,
Коментари Харесай

Гърция с жалба срещу Сърбия заради разбилия се самолет с експлозиви

Официална тъжба до Сърбия подаде Гърция, откакто товарен аероплан, пренасящ муниции за минохвъргачки, се разруши при опит за спешно кацане в северната част на страната, оповестява " Асошиейтед прес ".

Гръцкият дипломат в Белград беше инструктиран да подаде тъжба до сръбското държавно управление, с цел да подчертае нуждата гръцките управляващи да бъдат уведомявани авансово за естеството на товара, съобщи представител на гръцкото държавно управление, поискал анонимност.

Осмината членове на екипажа на товарния аероплан Ан-12, опериран от украинска компания, починаха при вчерашната авиокатастрофа край град Кавала. След случая в продължение на два часа имаше детонации.

По информация на сръбски публични лица самолетът е превозвал 11,5 тона муниции за минохвъргачки сръбско произвеждане за Бангладеш и е трябвало да направи междинно кацане в Аман, Йордания. Вече втори ден сапьори работят на мястото на злополуката, като е отцепен сектор на към 40 километра западно от интернационалното летище в Кавала.

След осъществен оглед на мястото на злополуката, осъществен от експерти от отдела за нуклеарна, химическа и биологическа отбрана, не са били открити рискови субстанции, оповестиха от противопожарната работа.

Смята се, че всички починали членове на екипажа са украински жители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР