Офицерът от НСО Борис Иванов, който беше обвинен като организатор

...
Офицерът от НСО Борис Иванов, който беше обвинен като организатор
Коментари Харесай

Оставиха в ареста офицера от НСО, обвинен за убийството на Марангозова

Офицерът от НСО Борис Иванов, който беше упрекнат като уредник на убийството на брокерката Станка Марангозова, остава в ареста, реши Военно-апелативният съд в София, заяви " 24 часа ".

Подполковник Иванов не присъстваше на делото. Той помолил да не го конвоират от ареста на " Г.М.Димитров ", а да бъде представляван от двама юристи.

Военната прокуратура показа през днешния ден в съда нов разпит на един от упрекнатите по делото Венцислав Пиров. На 22 май той беше пуснат под домакински арест. В ареста с изключение на подп. Иванов, тогава военният съд остави и Петър Костов - Стъкларя, само че той не е обжалвал задържането си.

Пиров е разпитан наново на 28 май т.г. Според прокуратурата той разказал с детайлности по какъв начин Борис Иванов е предложил на него и на Пешо Стъкларя да извършат убийството, поръчано съгласно обвиняването от търсения посредством Интерпол Иво Масларов.

" В 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа на никое място другаде, с изключение на в показанията на Венцислав Пиров. С тях той трансферира виновността ", съобщи юрист Венцислав Стефанов, един от бранителите на офицера от НСО. Според него Пиров е осъждан и имал " тежка затворническа кариера ". От прокуратурата прецизираха, че Пиров е упрекнат единствено за присъединяване в група за опиати, само че не и за присъединяване в убийството на Станка Марангозова.

Мотивите на Военно-апелативния съд да остави подп. Борис Иванов в ареста ще бъдат оповестени в идващите дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР