Офертите за танкерите са получени в резултат на усилията на

...
Офертите за танкерите са получени в резултат на усилията на
Коментари Харесай

Николов: Държавата доставчик на 7 кораба втечнен газ е САЩ

„ Офертите за танкерите са получени вследствие на напъните на държавното управление и директната връзка с доставчиците “, разгласи министърът на енергетиката в оставка Александър Николов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавата снабдител е Съединени американски щати. Министърът на енергетиката разгласи и какъв брой ще бъдат доставените карга за страната: през 2022г. – три карга, а през 2024г. четири карга. Офертата за трите карга за 2022г. е с 30 $ по-ниска от тази на европейските пазари. Първото карго ще бъде на 18 август, в резултат на решението на настоящето държавно управление, разяснява още Николов. След това до края на 2022г. има голям брой решения, които могат да бъдат подхванати и те ще бъдат подхванати от служебния министър на енергетиката. Тоест в сериозен интервал, в положение на война, да се взимат решения върху форсмажорни, извънпазарни обстановки не е най- положителното нещо “, акцентира Александър Николов. Относно въпроса за цените, Николов отговори, че те зависят от решенията на „ Газпром “. Всички различни трасета, снабдители ще бъдат предоставени, тъй че да се подсигурява диверсификация, докъдето е допустима тя “, сподели Николов.

Цената е обвързана с показателя в Съединени американски щати, който е по-стабилен от европейския. Общата стойност на първите 3 карга е почти с 30 $ по-ниска, сподели Николов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР