Одри Хепбърн е имала много роли в живота си -

...
Одри Хепбърн е имала много роли в живота си -
Коментари Харесай

Любимата рецепта на иконичната Одри Хепбърн за спагети с доматен сос

Одри Хепбърн е имала доста функции в живота си - на актриса, на танцьорка, на филнатроп. Но готвенето не е доста позната нейна пристрастеност и това би трябвало да се промени, тъй като се оказва, че звездната дама е обичала да прекарва време в кухнята и да измисля вкусни домашни предписания.

Синът на Одри споделя, че майка му е била " пристрастена " към въглехидратите, а обичаното ѝ ядене е било спагети с домати и сос. Тя е обичала тази паста толкоз доста, че я е приготвяла най-малко един път седмично.

Е, надали има по-добро кулинарно ентусиазъм от това. Ето за какво е време да запретнете ръкави и да си приготвите това вкусно прелъщение с италиански привкус, непосредствено от кухнята на великата Одри Хепбърн.

 одри Getty/Gulliver

Ето я и самата рецепта с нужните съставки:

Продукти:

1 дребна глава лук

2 скилидки чесън

2 моркова

2 стръка целина

2 консерви с белени домати

свеж босилек

2 с.л. зехтин

спагети по желание

сол на усет

настърган пармезан

 спагети Thinkstock

Начин на подготвяне:

В огромна тенджера или бездънен тиган смесете нарязаните на ситно лук, чесън, моркови, целина и домати. Добавете малко зехтин и листа от босилек. Оставете да се готви на спокоен огън за към 45 минути, като разбърквате от време на време.

Докато сосът къкри, напълнете друга тенджера с нужното количество вода, сложете щипка сол и сварете спагетите си съгласно напътствията на опаковката, можете да добавите вътре и още листа от босилек. Когато е подготвена, изцедете пастата от водата, с цел да не стане лепкава.

След 45 минути зеленчуците би трябвало да са омекнали, изключете котлона и оставете соса да постои по този начин 10-15 минути. Опитайте соса и му прибавете още сол, в случай че е нужно.

Сервирайте спагетите, богато гарнирани с доматения сос, сложете от горната страна и от настъргания пармезан и още няколко листенца босилек.
 Незабравими цитати на Одри Хепбърн  Незабравими цитати на Одри Хепбърн  Незабравими цитати на Одри Хепбърн  Незабравими цитати на Одри Хепбърн
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР