Одраскването от котката може да е следствие, както от игривия

...
Одраскването от котката може да е следствие, както от игривия
Коментари Харесай

Треска от одраскване от котка

Одраскването от котката може да е разследване, както от игривия темперамент на питомеца, по този начин и в случай че дразните котката да вземем за пример. Ако не обработите раната, както и в случай че не следите за здравето на котката, тогава от одраскването можете да се болестите с разнообразни болести. Особено рисково е това, в случай че сте засегнати от улична котка, защото това покачва риска от инфекции.

Ноктите на котките са им нужни освен за ловуването и самозащитата при дадени обстановки, само че и с цел да се придвижват свободно по дърветата. Те са извити и имат формата на кука, като по този начин се подсигурява задоволително сцепление с повърхността. Особеностите на формата им способства и за натрупването на нечистотия, както и патогенни микроорганизми.

По време на одраскването се образува открита рана с капилярно кървене. Патогенните микроорганизми проникват в кръвта и при невисок имунитет могат да предизвикат развиването на разнообразни болести.

Едно от най-опасните болести при котешко одраскване е фелинозата. Болестта се провокира от хламидии, които попадат в кръвта на индивида. При него се вижда нескончаем инертен интервал, като в острата си форма е доста рисково. При липса на съответно лекуване води до лимфаденит, а също по този начин и до ред други затруднения. Най-често боледуват децата, защото имунната им система не е в положение да се оправи с хламидиите независимо.

Одраскването на котката наподобява като нищожно нарушение на горния пласт на кожата, като от време на време може да има леко кървене. При липса на обработка, патогенните микроорганизми попадат в кръвта и могат да доведат до следите признаци:

 Треска от одраскване от котка

- Треска от котешко одраскване;

- Оток на раневата област;

- Нагнояване;

- Раната не заздравява;

- Болезнено чувство.

Ако сте били одраскани от котка, незабавно обработете раната. Ако е била улична, тогава наложително посетете здравно лице. Както и сами разбирате, здравословните проблеми, които могат да провокира даже дребното на тип котешко одраскване, са много огромни, в случай че котката е болна. Именно по тази причина, в случай че имате котка, тогава наложително би трябвало да има всички котешки ваксини. Обезпаразитяването на котката също е наложително.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР