Одобриха бюджета на София за тази година. Най-големият град в

...
Одобриха бюджета на София за тази година. Най-големият град в
Коментари Харесай

Бюджетът на София мина - 1,5 млрд. лв. За какво ще се харчат

Одобриха бюджета на София за тази година. Най-големият град в страната ще разполага с над милиард и половина лв.. 650 000 лева столицата е събрала сама от налози, такси и санкции.

Най-много пари през 2018 година ще се харчат за обучение – над 350 млн. лева, разчистване, озеленяване и други разноски за по-подреден град – 250 млн. лева, съобщи NOVA.

Бюджетът за следващата година е със 104,868 млн. лева повече от този за 2017 година Заложените лични доходи са близо 654 млн. лева Планираните доходи от локални налози са 306,6 млн. лева, което е с 13 млн. лева повече от предходната година, а неданъчните – 347,3 млн. лева (увеличение със 17,3 млн. лева.)

Собствените доходи от главния налог – за недвижимите парцели, са 103 млн. лева, а от такса боклук, с която се финансира напълно почистването и третирането на отпадъците – 200 млн. лева

Нов скандал с кмета на "Младост "

Почти половин милиард – 494,988 млн. лева са за капиталовата стратегия, а от тях 383,613 млн. лева са вропейско финансиране.

Общинарите гласоподаваха и част от ограниченията за справяне с мръсния въздух в София. За през днешния ден и на следващия ден прогнозата е за рисково замърсен въздух - ще паркираме по булеварди, без зони за заплатен престой в София. Общината дефинитивно се отхвърли от противоречивата мярка за затваряне на улици или напряко на цяла София за коли с четни или нечетни номера в дните с висока централизация на фини прахови частици, само че пък внесе ново предложение – да се позволява паркирането в дясната лента на по-големите булеварди. Това ще се прави с концепцията водачите да оставят колите там и да се трансферират на близкия градски превоз.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР