Одобрението на ЕС за отпускането на важна финансова помощ за

...
Одобрението на ЕС за отпускането на важна финансова помощ за
Коментари Харесай

Катерът Ивановец потопен с британски дрон, а Путин мечтае за демилитаризирана зона с Украйна

Одобрението на Европейски Съюз за отпущането на значима финансова помощ за нас е " явен сигнал " за Москва, чакаме решения от Америка, сподели Зеленски

Руският ракетен катер " Ивановец " е бил потънал при спецоперация на украинското разузнаване в Крим. Това оповестиха от Главното разследващо ръководство на Украйна, представено от осведомителната организация УНiАН.

Стойността на изгубения транспортен съд е почти 60-70 милиона $, написа украинското издание. 

Ударът по ракетният катер е бил нанесен в нощта на 31 януари против 1 февруари 2024 година от специфичното поделение „ 13-та група “. По данни на ГРУ на Украйна той се наклонил и потопен. 

Междувременно „ Другая Украина “ заяви, че катерът е бил в езерото Донузлав. 

Съдейки по видеоклиповете, плавателният съд е бил нападнат от морски дронове. Вижда се, че в действителност се е наклонил, написа електронното издание. 

„ Девет безпилотни „ лодки “ са излязли от Одеса. Осем от тях са били улучени, а една е експлодирала в профил на катера, повреждайки го “, написа „ Другая Украина “.

Военният анализатор Михаил Онуфриенко, който е роден в Харков, разяснява, че военоморският дрон е бил създаден във Англия и е бил ръководен от оператор от Обединеното кралство. Използван е и US дрон с американски личен състав. А „ Ивановец “ е бил издигнат през 1989 година. Катерът е с водоизместимост 493 тона. Въоръжен е с ракети „ Москит “, разяснява той.

И какво общо има с това киевската хунта, пита анализаторът. 

Междувременно УНiАН заяви, е съветският деспот Владимир Путин е споделил, че би трябвало да се сътвори „ демилитаризирана зона “ сред Русия и Украйна, с цел да не е страната му „ в обсега за обстрел “. Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър разяснява думите му по време на брифинг, като посочи, че било мъчно да разбере по какъв начин може да бъде въведена буферна зона сред двете страни в миг, когато съветските окупационни войски са на украинска земя.

Междувременно организация Ройтерс заяви, представена от Българска телеграфна агенция, че нощес във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски е коментирал, че утвърждението на Европейски Съюз за отпущането на основно значима финансова помощ за Украйна е " явен сигнал " за Москва. Очакваме решения от Америка, добави той.

" Това е явен сигнал за Москва, че Европа ще бъде твърда и не може да бъде сломена от никакви разрушителни талази, основани от Кремъл ", съобщи Зеленски.

" В същото време това е явен сигнал през Атлантика, сигнал, че Европа поема своите отговорности. Отговорности по сигурността. Големи отговорности. Очакваме решения от Америка ", добави украинският президент.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР