Одобрението към руския президент Владимир Путин е спаднало до 59

...
Одобрението към руския президент Владимир Путин е спаднало до 59
Коментари Харесай

Путин с най-нисък рейтинг от две десетилетия насам

Одобрението към съветския президент Владимир Путин е спаднало до 59 % през април от 63 % през март. Това е най-ниският рейтинг на Путин от над две десетилетия, посочва провелият анкетата Център " Левада ", представен от Ройтерс. Допитването е осъществено от 24 до 27 април измежду 1608 руснаци из цялата страна.
" Левада " обаче прецизира, че смяна в методологията на анкетата може леко да е трансформирала резултата в ущърб на Путин. Анкетата този път е била направена по телефона поради провокираните от ковид ограничаващи ограничения, а не онлайн. Това, съгласно заместник-директора на центъра Денис Волков може да е коствало 1-2 % на рейтинга на Путин. Дори в случай че това се вземе поради, и резултат от 61 % би означавал, че рейтингът на Путин се е изравнил с най-ниското му ниво до момента, което бе записано през 2013 година, една година преди Русия да анексира Крим и рейтингът на Путин да се повиши, отбелязва Ройтерс.
67-годишният Путин господства в съветската политика като президент или министър председател от над 20 години, само че икономическите последствия от новия ковид го слагат пред политическо предизвикателство, написа Българска телеграфна агенция.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР