Одобрение, но и съмнения - така може да обобщим реакциите

...
Одобрение, но и съмнения - така може да обобщим реакциите
Коментари Харесай

Партиите за смяната на Гешев: „Политическа сделка“ или "овладяване на прокуратурата"?

" Одобрение, само че и подозрения - по този начин може да обобщим реакциите на партиите в 49-ото Народно заседание незабавно, откакто стана ясно, че към този момент има съответна стъпка за отстраняването на Иван Гешев.

Политическите сили още веднъж се оповестиха „ за “ правосъдна промяна и промяна на обвинител номер едно. Но и попитаха дали не става дума за " Политическа договорка " – въпросът пристигна от ПП-ДБ. Задкулисна сделка е подозрението на " Възраждане ". Или пък опит за преодоляване на прокуратурата, съгласно Българска социалистическа партия.

" Политическа договорка " ли стои зад новите ходове за премахване на Иван Гешев, попитаха от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

СГП не е изисквала следствени дейности с присъединяване на непознато експерт

 

“Oчевидно участващите в политическата договорка сега водят договаряния за сформиране на държавно управление с първия мандат. За нас е необяснимо по какъв начин членове на прокурорската гилдия, които безусловно до през вчерашния ден подкрепяха основния прокурор от самото начало – внезапно, за една нощ си сменят мнението и желаят неговото освобождение “, разяснява Атанас Славов от ПП-ДБ.

Каква е крайната цел на " бурята " в правосъдната система, желаеха да схванат от Българска социалистическа партия.

„ Очевидно тече борба за преодоляване на прокуратурата, явно тази борба минава през оставката на Гешев, тъй че това е ситуацията. Ние неведнъж сме заявявали своята позиция за оставка – значимо е какво ще последва по-късно “, съобщи Корнелия Нинова.

Главният прокурор ще има седем дни, с цел да даде своето мнение

 

Всяка промяна и смяна би трябвало да е в духа на закона, подсети ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

„ Противното даже и да е доста добре целесъобразно политически ще внесе прецеденти, които по-късно ще оттекват дълго време с сходни такива. Всичко би трябвало да е " леге артис ", сподели той.

„ Ако има някаква подмолна сделка, за която ние не знаем – ще научим. Тази процедура към този момент два пъти беше задействана без триумф, остава да забележим какво ще бъде гласуването “, уточни Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

Не е разпоредено осъществяването на процесуално-следствени дейности с присъединяване на експерт, отвън листата на способния съд

„ За “ отстраняването на Иван Гешев са и от партията на Слави Трифонов.

 

“Това, което през днешния ден се случи като събитие, удостоверява, че и някои хора от Висш съдебен съвет мислят като българските жители, ще следим този развой в развиване “, сподели Филип Станев от Има Такъв Народ.

Движение за права и свободи, които към този момент дефинираха концепцията за промяна на обвинител номер едно като добра, през днешния ден резервираха безмълвие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР