Одобрени са проектите на четири Местни инициативни групи за разработването

...
Одобрени са проектите на четири Местни инициативни групи за разработването
Коментари Харесай

Местните инициативни групи в област Добрич разработват Стратегии за местно развитие

Одобрени са плановете на четири Местни инициативни групи за създаването на Стратегии за Водено от общностите локално развиване (ВОМР) за интервала 2023-2027 година Това са Сдруженията с нестопанска цел „ Добричка “, Балчик-Генерал Тошево “, Тервел-Крушари “ и новата „ Каварна-Шабла “.

Общото финансиране е 193607 лева от процедура BG06RDNP001-19.610 - Процедура посредством асортимент на планови оферти по Подмярка 19.1 „ Помощ за подготвителни действия “ на мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване “ от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година Съгласно процедурата плановите действия включват разпространение на метода ВОМР и процеса на разработка на стратегиите; образования на локални водачи и заинтригувани страни; изследвания и разбори на територията; подготовка на тактика за ВОМР и консултиране на локалната общественост и създаване на тактики за ВОМР.

Подходът ВОМР се ползва в селските региони и предизвиква основаването на публично-частни партньорства (чрез Местните инициативни групи) с присъединяване на локалния бизнес, цивилен и неправителствени организации, и локалната власт, които взаимно дефинират потребностите и капацитета на територията за развиване. Стратегиите създадени по ВОМР се основават на характерностите на съответната територия и са въз основа на локалните потребности и капацитет. Чрез тях се дава опция за финансиране на планове, които дават отговор на локалните потребности, основават и резервират претовареност за локалното население, и са в интерес на дребния локален бизнес. По този метод се основават по-добри стопански, обществени и екологични условия за живот в дребните население места.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР