Одитори от ЕС заявиха, че турски официални представители отказват да

...
Одитори от ЕС заявиха, че турски официални представители отказват да
Коментари Харесай

Одитори от ЕС: Турция отказва да предостави информация за 1,1 млрд. евро помощи

Одитори от Европейски Съюз обявиха, че турски публични представители отхвърлят да дават информация, посредством която може да се откри дали 1,1 милиарда евро помощи от Европейски Съюз за бежанците са изхарчени както би трябвало, съобщи Асошиейтед прес.

В нов отчет на инспекторите е посочено, че турското министерство на обществените грижи и фамилията е отказало да даде достъп до имената, номерата на персоналните карти и адресите на хората, които са се възползвали от помощите, предоставяни по два плана на Европейски Съюз.

Проектите включват система, посредством която бежанците могат да теглят по към 30 евро, с цел да посрещат потребностите си, предава Българска телеграфна агенция.

Одиторите обявиха, че министерството на обществените грижи и фамилията е изтъкнало като причина законите за отбрана на персоналните данни, с цел да не бъде предоставена информацията.

Нито Европейската комисия, нито Европейският съд на инспекторите са имали опция да проследят лицата, които са получили помощи по плана, от регистрацията до заплащането, сподели Бетина Якобсон, представителка на Европейски Съюз.

Това е сериозна обстановка. Нормално е като инспектор да можеш да кажеш, че искаш да следиш придвижването на парите. Ние не можем да го създадем, сподели Якобсон.

Тя добави, че " има риск " не всички пари да доближават до бежанците.

През 2016 година страните от Европейски Съюз се договориха да дават на Турция 3 милиарда евро за сирийските бежанци, с цел да оказват помощ на държавното управление в Анкара да спре напора на мигранти към Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР