Одит на Европейската комисия потвърди, че чешкият премиер Андрей Бабиш

...
Одит на Европейската комисия потвърди, че чешкият премиер Андрей Бабиш
Коментари Харесай

ЕК: Бабиш е в конфликт на интереси

Одит на Европейската комисия удостовери, че чешкият министър председател Андрей Бабиш е в спор на ползи, заяви в неделя седмичникът Respekt, цитирайки свои източници, съобщи " Ройтерс ".

" Ройтерс " обаче не може неотложно да удостовери посредством самостоятелни източници отчета, за който Respekt твърди, че се основава на два източника.

Европейската комисия съобщи в петък, че е изпратила резултатите от одита на чешките управляващи, само че добави, че наличието е поверително, защото одитната процедура е в ход.

Самият Бабиш повтори в телевизионно изявление, че е извършил всички законови отговорности.

Говорител на чешкото държавно управление удостовери, че отчетът е получен.

Страната може да бъде изправена пред апели за връщане на милиони евро помощ от Европейски Съюз, изплатена на фирмите от Agrofert.

Това умозаключение идва на фона на провеждащите се от месеци многохилядни митинги против Бабиш и вероятността за насилственото връщане на средствата.

Припомняме, че през септември, прокурор в Чехия спря следствието по съмнение за машинация против премиера.

Полицията упрекна Бабиш в нелегално заграбване на 2 млн. евро дотации от Европейския съюз преди десетилетие, преди да влезе в политиката.

Разследването попречва политическата кариера на Бабиш, откакто множеството партии отхвърлиха да се причислят към държавно управление, ръководено от министър председател, който е обект на наказателно гонене.

Партията му АНО завоюва последните парламентарни избори през 2017 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР