Одит: Директорският съвет на НИМХ е взимал решения без правомощияДиректорският

...
Одит: Директорският съвет на НИМХ е взимал решения без правомощияДиректорският
Коментари Харесай

Одит: Директорският съвет на НИМХ е взимал решения без правомощия

Одит: Директорският съвет на Национален институт по метеорология и хидрология е взимал решения без пълномощия
Директорският съвет на Национален институт по метеорология и хидрология е взимал решения за увеличение на съществени работни заплати, за възнаграждение на действия по в допълнение предоставени функционалности на чиновници, определял е месечни предели за заплати в структурите на института, въз основа на които шефът е утвърждавал поименни написания на длъжностите и работните заплати, без да има тези пълномощия според Правилника за устройството и активността на Национален институт по метеорология и хидрология.

Това се показва в одита на МОН за оценка за сходството на активността на Националния институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките, гр. София, с нормативните и вътрешните актове, правила, процедури и контракти за интервала от 01.01.2016 година до 31.07.2018 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министърът на образованието Красимир Вълчев осведоми в писмен отговор на депутатски въпрос за осъществения финансов одит от Звеното за вътрешен одит в Министерството на образованието и науката.

При инспекцията е открито, че Научният съвет на Национален институт по метеорология и хидрология е приел единствено разпределението па бюджетната дотация за 2017 година и 2018 година, само че не е приел бюджета на института за 2016 година, 2017 година и 2018 година според член 40, алинея 1, т. 4 от Устава на Българска академия на науките.

[b][u]Прочетете цялостния текст на обявата посредством абонамент за [url=http://www.bgnes.com/api/login/signin]Агенция БГНЕС[/url].[/u][/b] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР