Очи в очи се срещнаха днес вицепремиерът и министър на

...
Очи в очи се срещнаха днес вицепремиерът и министър на
Коментари Харесай

Сръбският външен министър почти се извини, разбраха се с Екатерина Захариева

Очи в очи се срещнаха през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и  сръбския й сътрудник, вицепремиера и министър на външните работи Ивица Дачич, поради който през вчерашния ден бе извикан на сигнален диалог в Министерство на външните работи сръбският дипломат у нас.
Двамата разговаряха в словашкия курорт Високи Татри, където вземат участие в неофициалната среща на министрите на външните работи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа. От няколко дни тече неприсъствен устен спор след остри реакции на Дачич по сръбски медии поради изказване на Борисов по сензитивната за Сърбия тематика с автономността на Косово. Екатерина Захариева подчертала пред Дачич, че изявлението на премиера Бойко Борисов в Познан е напълно правилно политически и юридически, че реакцията на Дачич е била изрично неприемлива за България и не оказва помощ на другарските ни двустранни връзки. Фактът, че 23 страни от Европейски Съюз, една от които е България, са признали Косово, не може да попречи на двустранните ни връзки, а България постоянно е подкрепяла Сърбия в европейската й интеграция, е била безапелационна Захариева съгласно известие от Министерство на външните работи.

Премиерът Борисов персонално сложи въпроса за държанието на Дачич в диалог със сръбския министър председател Ана Бърнабич през днешния ден на среща в Сараево, където са и двамата. Тя се извини на Борисов за държанието на сръбския външен министър Ивица Дачич.

" Президентът Вучич е в доста положителни връзки с премиера Борисов. Сложили сме точка. Сега ", отсече Бърнабич.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР