Очевидно в момента няма воля за мир у никоя от

...
Очевидно в момента няма воля за мир у никоя от
Коментари Харесай

Иво Христов: Президентът има своята роля, дефинирана в Конституцията, и никога не я е нарушавал

Очевидно сега няма воля за мир у никоя от страните - нито Русия, нито Украйна, нито Западна Европа в лицето на Европейски Съюз, на Париж и Берлин, на Варшава, нито Съединени американски щати желаят излаз посредством договаряния. Говори се за война до надвит край. Президентът не споделя нищо повече, с изключение на да установи очевидното. Това сподели евродепутатът Иво Христов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Президентът не е наблюдаващ на българската политика. Той има своята роля, дефинирана в Конституцията, и в никакъв случай не я е нарушавал, съобщи той.

Изходът от хаоса в българския политически живот е президентска република, безапелационен бе Иво Христов. „ Ние няма да излезем от сегашните проблеми като пренаредим правосъдната система. Ние няма и да го създадем в действителност. Едно лоби ще овладее това, което до момента владееше друго лоби. Но с тази промяна, даже и да се случи, ние не решаваме казуса с легитимността, с управляемостта, а още по-малко казуса със суверенитета ", разяснява евродепутатът.

Според него освен у нас, само че в цяла Европа се завръщат тоталитарни тези и практики. „ Но у нас виждам, че тази заплаха се свързва единствено с една съответна партия - „ Възраждане ", и я сочат с пръст таман хора, които преди 30 години задаваха въпроса „ Имало ли е фашизъм в България? ". чух наскоро прочут медиен специалист да моли службите да влязат в медиите - това какво е, в случай че не фашистки зов? Един професор от Военна академия написа апология на Хитлер във „ Facebook " тези дни и по-късно я изри. „ Луковмарш " протича в България от десетилетия. Това е настъплението на културния фашизъм, който проникна в обществото. Сега се появява партия, която има доста противоречиви практики, само че казусът е доста по-дълбок и по-широк. Това е резултат от отвращението на обществото от тези, които приватизираха европейската концепция и които я използват за своя полза. От там пристигна разочарованието ", разяснява Иво Христов.

Доверието на българското общество по думите му е било ерозирано и от Механизма за наблюдаване и съдействие, който с годините се е трансформирал в лост за политическа поддръжка от Брюксел към избрани български партии, а по никакъв метод не е способствал за възстановяване на българското правораздаване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР