Очевидно ще трябва да се обърнем към Газпром, заяви енергийният

...
Очевидно ще трябва да се обърнем към Газпром, заяви енергийният
Коментари Харесай

Очевидно ще трябва да се обърнем към Газпром: Енергийният министър

Очевидно ще би трябвало да се обърнем към " Газпром ", съобщи енергийният министър Росен Христов след съвещание на Кризисния щаб в отговор на въпрос за това къде се разтоварват танкерите с полутечен газ.

Енергийният министър се базира и на оповестените 250 лева и съобщи, че заради липса на слотове е признат единствено един танкер и откакто бизнесът не може да понесе по-висока цена, това на процедура прави към този момент неизбежно да не се договарям с " Газпром износ " за обновяване на доставките на газ по настоящия контракт.

" Не си правете илюзията, че единственото, което би трябвало да създадем е да пратим мейл и доставките да тръгнат на супер ниска цена ", сподели той.

Христов добави, че предходното държавно управление е направило съвсем невъзможни договарянията с съветската компания и е напрегнало връзките с Русия до краен лимит.

" Изгонихме всички дипломати, прекратихме всякаква връзка, тъй че обстановката въобще не е розова.Ние явно ще би трябвало да се обърнем към тях, нито чакаме лесни, нито бързи договаряния, нито кой-знае какъв резултат при все опита ни и при всички специалисти ", добави Христов.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР