Очевидно с флашки няма да преборим корупцията. Тя се плаши

...
Очевидно с флашки няма да преборим корупцията. Тя се плаши
Коментари Харесай

Гроздан Караджов за `Ало, Банов съм`: Прокуратурата скача като попарена, щом има сериозен политически ефект

" Очевидно с флашки няма да преборим корупцията. Тя се плаши само от правораздаване, което е обективно и дейно. Далеч не се славим с дейно правораздаване. Когато имаш постепенно, мудно или следено правораздаване, тези, които уреждат покупко-продажби, лобират за публични поръчки, които дават под масата и вземат такива пари, те не се плашат от такова правораздаване “, разяснява от Гроздан Караджов – основател на съдружие „ Граждански съвет “, в предаването " Неделя 150 на БНР абсурда " Ало, Банов съм ".
 Ивайло Калфин: Прокуратурата се зае с най-острия народен представител на опозицията
В този проблем се вижда, че нито обвиняващият извоюва някаква чиста позиция на бореца против корупцията (депутата Елена Йончева), нито пък министърът, който скочи и сподели, че е защитавал държавния интерес, излезе почтен, заяви още Караджов.

Според него, в случай че е имало такова изнудване няколко години подред, въпросът е за какво през това време този министър не е съобщил на органите. " Другото – в случай че този „ доброжелателен чиновник “ е записвал тъкмо, с цел да покаже и да обясни тези обстоятелства, не ги е занесъл още тогава тези записи при органите. Очевидно, че тази изнудваческа скица е посята от ръководещите, от политиците, с цел да основат този обръч от компании, които в действителност се хранят от евросредства. И с изключение на хранене на наши компании – това е и на партийно лоялни лица “, разяснява Гроздан Караджов.

Според него " прокуратурата скача като попарена ", когато има сериозен политически резултат от несъмнено политическо деяние. " Това явно е случай, който се е търкалял дълго време и по тази причина и подготовка не е било нужно да се прави “, добави той.

„ Търси се корупция по високите етажи на властта. Погледнете този общия наказателен уред – кого подгони през 2017 година – 4-5 от реформаторите. Защо – да се отстраняват естествените представители на вероятната дясна съпротива – да се занимават със съд, прокуратура, разследване, КПКОНПИ, полицаи… да се овалят в цялата тази тиня, а след това съдът и да ги оправдае – какво значение има, те към този момент са завършени политически. Докато законите се употребяват с репресивна сила… в този момент тъкмо до Елена Йончева и КТБ ли се опря, там единствено един човек ли има, който е взимал пари? “.

Според Гроздан Караджов това е сюжет: „ 3 месеца преди изборите се стартира разхвърляне на едни флашки и компромати, които по-скоро ще одраскат двамата огромни мастодонта, само че няма да ги наранят. Това няма да са офанзиви, които ще стигнат до сърцето “.

Той изрече мнение, че в последните 2 години Българска социалистическа партия няма нито една смислена политика. „ Българска социалистическа партия излиза и крещи за нещо, което се не помни за 3 дни “. Караджов е безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да победи ГЕРБ на европейските избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР