Очевидно разговорът с Газпром“ предстои, ако го има. Не смятам,

...
Очевидно разговорът с Газпром“ предстои, ако го има. Не смятам,
Коментари Харесай

Кутев обвини кабинета „Петков“ за газовата криза

„ Очевидно диалогът с „ Газпром “ следва, в случай че го има. Не считам, че досега въпросът с опциите за диалози са изчерпани “, разяснява за БТВ представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Категоричен отговор на въпроса, водят ли се договаряния с „ Газпром “, Кутев не можа да даде. „ Факт е, че сега прехвърлянето на топката значи единствено едно – че в този миг публични диалози не се водят “, добави представителят на кабинета.

По думите му отговорът дали се водят такива диалози би трябвало да ги даде „ Булгаргаз “.

Кутев упрекна предходното държавно управление за прекъсването на доставките на природния газ.

„ Ние търсим благоприятни условия за доставка по досегашния контракт. Ако не беше спиран този контракт, тъй като осъществяванията на този контракт бяха съзнателно спрени през април, в случай че това не беше направено, ние сега нямаше да бъдем в тази обстановка “, сподели той.

На уточняващ въпрос „ съзнателно спрени от кого ”, представителят отговори: „ От предходното държавно управление. Руската страна имаше един куп условия, които в действителност половината страни в Европа изпълняваха “.

„ Цената на танкера на Асен Василев е над 400 лв.. Ако бяха траяли със седемте танкера, цената сега щеше да е близо 500 лв.. Очевидно медиатори има “, сподели още Кутев.

„ Наистина следва доста тежка зима, ще става дума за човешки животи. Ще има хора, които няма да преживеят зимата. Ние бихме разговаряли с всеки, от който зависи инфлацията “, разяснява още той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР