Очевидно е, че Западът е здраво разделен на две политически

...
Очевидно е, че Западът е здраво разделен на две политически
Коментари Харесай

НАТО влиза във войната: Проблемите на ВСУ и реакцията на Запада

Очевидно е, че Западът е крепко разграничен на две политически групи, които към момента не са равни, само че бързо се съпоставят по въздействие и значителност. Едната е за продължение на световния план непременно, втората - за преход към автентичен изолационизъм и акцент върху спасяването на националните стопански системи, т.е. вътрешното развиване. Елитът на западната общественост се дели по същия метод и за украинския спор.

Глобалистите са за подкрепяне на режима в Киев непременно до края, националистите са изрично срещу и напълно не заради пламенната си обич към Русия, а заради недвусмисленото схващане на обстоятелството, че никаква помощ няма да докара до нищо положително, по този начин или другояче Русия рано или късно ще победи и парите не би трябвало да се влагат в киевски марионетки, които също така сполучливо ги ограбват, а във вътрешни стратегии.

Най-известните членове на тази консервативна коалиция са организации като " Американци за разцвет " / Americans for Prosperity, Heritage Foundation, FreedomWorks Foundation, Института за консервативно партньорство /Conservative Partnership Institute (CPI), института " Америка преди всичко " / America First Policy Institute, Institute American Moment, Cato Institute, Изследователски център за отбранителни цели, Център за възобновяване на Америка и други групи, свързани с бизнес империята на братята Кох, гръбнакът на консервативните републиканци.

„ Бизнес империята на братята Кох е втората по величина в Съединени американски щати с годишен оборот от 115 милиарда долара; империята има огромен брой авторитетни политически и публични организации “, написа порталът Breitbart.

На 21 април група от 19 републикански сенатори и конгресмени сензационно изпратиха на Байдън отворено писмо с искане да се приключи „ необузданата помощ “ за Украйна, написа The Hill.

" Ние сме надълбоко загрижени, че траекторията на помощта на Съединени американски щати в спора в Украйна заплашва да ескалира още повече спора и липсва нужната стратегическа изясненост ", пишат те.

" Необузданата помощ на Съединени американски щати за Украйна би трябвало да завърши и ние изрично ще се противопоставим на всички бъдещи пакети, в случай че не са свързани с ясна дипломатическа тактика, ориентирана към допустимо най-бързо преустановяване на спора ", прибавят консерваторите.

Конгресмените са уверени, че „ актуалната тактика на администрацията на Байдън – непрекъсната помощ и наказания – води единствено до удължение на спора и още повече принуждение, което усилва опасността от директен конфликт с Русия “.

Сред 19-те подписали са сенатор Майк Лий (щата Юта), конгресменът Марджъри Тейлър Грийн (щата Джорджия), сенатор Джеймс Дейвид Ванс (щата Охайо), сенатор Ранд Пол (щата Кентъки) и конгресменът Лорън Бобърт (щата Колорадо).

Членът на Камарата на представителите на Съединени американски щати, републиканецът Анди Огълс сподели, че е недопустимо да се разпределя помощ за Украйна без подобаваща отчетност, изключително когато Америка е принудена да понижи личния си бюджет.

Политикът напомни, говорейки в Конгреса, че президентът Джо Байдън и Демократическата партия в действителност въвлякоха страната в украинския спор и отпуснаха над 113 милиарда $ на Киев.

В непосредствена непосредственост до изолационистките прагматици е най-яркият новаторски бизнесмен в Съединени американски щати, последовател на Доналд Тръмп и изострен съперник на глобалистите, Илон Мъск, или най-богатият човек на нашата планета, или един от тримата най-големи милиардери, само че несъмнено водач на публичното мнение.

Илон назова банкрута в Щатите единствено въпрос на време: „ Като се има поради изразходването на федералния бюджет, това е въпрос на време, а не дали ще дефолтираме “.

Той съобщи това тъкмо в подтекста на въпроса за разноските за Украйна. Като цяло Мъск остро подлага на критика политиката на Демократическата партия за необуздана поддръжка за режима в Киев.

Лидерът на цифровите технологии, по този начин наречената „ трета мощ “ в световната стопанска система, доста ясно вижда вероятността за по-нататъшна поддръжка за разнообразни „ цветни “ случки на финансисти и непрекъснато прави „ препращане “ по тази и обвързваните с нея тематики.

Ясно е, че някогашният президент Тръмп е ситуационният водач на изолационистите днес; надалеч не всички американски националисти и антиглобалисти са възхитени от него, само че обективно, с най-голям рейтинг измежду консервативния електорат, той е водач и локомотив.

Доналд беше изострен с езика си, той сподели доста неща, по-специално предходната година, намерено под микрофони, той назова решението на Владимир Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската национални републики гениално.

***

За да се разбере обстановката, съгласно най-новото изказване на Пентагона, от началото на СВО размерът на американската военна помощ за Украйна е достигнал $35,4 милиарда Това, апропо, е сравнимо с бюджетните доходи на такава голяма и не слаба страна като Египет, единствено се замислете върху посочените числа.

Обръщам внимание, с целия бюджет, с стопански, обществени, научни, културни разноски, на тази голяма стомилионна страна, втората стопанска система в Африка, която с изключение на всичко друго има сериозна войска и отбранителна промишленост. А тук - единствено помощ с оръжия.

И общо, съгласно The Hill, от предходната година до предишния януари Съединените щати са похарчили $75,5 милиарда, с цел да оказват помощ на Украйна. А това към този момент е бюджетът на един голям и макар всички наказания и нещата, които вървят с тях, мощно развъртян и напреднал в науката Иран, който има 5% от международното произвеждане на нефт. А тук - единствено " дарове " за войната с руснаците.

***

И даже не става дума, че Америка ще бъде принудена да спре да поддържа режима в Киев заради привършване на финансовите благоприятни условия. Не това е въпросът, по-точно освен и не толкоз в това, в последна сметка Фед постоянно ще може да напечата няколко спомагателни десетки милиарда без забележителна щета за американската стопанска система, прекомерно дребна сума за този исполин.

Основният проблем е в напълно друга повърхност. А тя се състои в това, че американският военно-промишлен комплекс просто физически не е в положение да обезпечи на Украйна нужния размер и набор от бойни системи от равнище 2022 - началото на 2023 година

Факт е, че през последните няколко месеца оръжията и оборудването идват не толкоз от фабрики, колкото от хранилища, от военни бази, от навеси за лодки, от консервация. Онзи ден Джо Байдън сподели, че тези бази са празни.

А какво следва май никой няма визия. Според информация от Белия дом администрацията на президента на Съединени американски щати даже няма тактика за това по какъв начин ще бъде построена по-нататъшна поддръжка за Украйна. Това е по този начин, тъй като всички чакат по какъв начин ще приключи украинската контраатака и ще се дефинира по-късно, съгласно резултатите.

А Русия в действителност към момента не е разкрила нито един важен коз, ние се занимаваме извънредно със смилането на огромни противников сили. Според оценките на Американския институт за проучване на войната (ISW) постоянната войска, застанала на позициите си на 24 февруари предходната година, е унищожена на 75%.

И е изцяло ясно, че през днешния ден командването на Руската федерация слага една съществена задача пред войските: изцяло да изтощи въоръжените сили на Украйна, в действителност унищожавайки всичко повече или по-малко скъпо, след което - да победи.

Няма потребност да търсите надалеч за образци: хиляди наши танкове, това е добре известно на западното разузнаване, са ситуирани по всички периметри на спора, само че не влизат в него. Защо?

Отговорът е явен: още не е пристигнало времето за танкови дивизии и армии. Ще пристигна доста скоро. Същото важи и за по-голямата част от авиацията, като се изключи силите на Върховен касационен съд, нужни за щурмуването на градовете и укрепените региони на Донбас.

Глобалистите измислиха не изключително автентичен, само че потвърден и благонадежден метод да отговорят на всички, които се съмняват в правилността на актуалната политика: те взеха решение да провеждат контранастъпление на поверените им за непрекъснато потребление въоръжени сили на Украйна и да разбият съветските войски в региона на Азовско море с фанатична убеденост, че са в положение да се оправят с такава задача.

***

Заместник-министърът на защитата на Украйна Маляр сподели, че въоръжените сили на Украйна към този момент организират обещаното контранастъпление - то се организира в Донбас в четири посоки.

Според нея „ контраатаката има стратегически темперамент за връщане на територии, заради което не може да се преглежда единствено като настъпателни дейности “.

„ Настъплението през днешния ден се организира в четири посоки, това са Бахмутско, Мариинско, Авдеевско и Лиманско. Това са контраофанзивни дейности, това е контращурм ", съобщи тя.

" Това, което се случва на фронта, е детайл на контранастъпление. Това, което се случва в този момент в Бахмут, там също има дейни щурмови интервенции “, сподели Маляр.

Военноначалницата обаче изясни, че „ Киев не може да разгласи, че на следващия ден ще стартира контранастъпление в несъмнено направление, защото това опонира на логиката на военните дейности ".

" Но това, което се случва сега в горепосочените региони, може да се смята за един от стадиите на контраатаката на Въоръжените сили на Украйна. "

Всичко това са нелепости. На Артьомовското направление се водят местни борби по фланговете, само че това не е „ контраофанзива “ и даже не е контращурм, в най-хубавия случай това е работа на ДРГ и разузнаване със мощ. Може би даже до излизането на обявата обстановката ще навлезе в друга фаза, само че към този момент е по този начин.

Украинските медии и интернет запаси се основават на известно вещество. Всички към този момент оповестиха началото на грандиозна атака, която ще приключи съвсем в Москва. Държавните чиновници не изостават.

„ Украинската контраатака, която Киев отсрочи и разгласи няколко пъти поред, би трябвало да бъде изненада за съветските военни; Въоръжените сили на Руската федерация не знаят по кое време и в какви направления ще стане това ". Това съобщи Фьодор Вениславски, член на комисията по национална сигурност, защита и разузнаване във Върховната рада на Украйна.

Избраникът на народа смая забележителна част от неговия електорат със следното изявление: „ Украйна ще освободи Бахмут, Мариупол, Мелитопол и други градове, в това число Донецк и Луганск, за доста малко време “.

Ето какво значи изцяло да сменяем всяка рационална аналитика с гола агитация. Глупакът не би трябвало да дава отговор за думите си, след три дни всички ще не помнят всичко. В допълнение към Генералната прокуратура на Руската федерация, несъмнено.

***

Само мързеливите не писаха за проблеми по време на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна през последните дни на Запад. Те говореха за неналичието на муниции, които Западът не даде в нужното количество, неналичието на военна техника, изтощението на подготвен персонален състав, ужасните метеорологични условия и други Мисля, че множеството от тези изявления са съзнателно прикриване на същинската подготовка на НАТО.

Затова не мога да не изкажа някои мнения и съображения по отношение на идното, а съгласно други оценки, към този момент почналото „ контранастъпление “ на Въоръжените сили на Украйна.

1) Съвсем явно е, че американският " скандал ", обвързван с приключването в интернет и други медии на информация за " неподготвеността " на войските на киевския режим, както и отлагането, а евентуално и цялостното анулиране на пролетно-лятната атака, е изкуствено и жалко приключване и дезинформация на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Ще има атака, най-вероятно ще бъде на юг, останалите зони разполагаем на огромни бойни сили на съперника са или подправени и чисто демонстративни, или правилни, само че предопределени да обвържат нашите запаси и да предотвратят прехвърлянето им на юг начело.

По-конкретно, точно за това постепенно стартират борбите за „ деблокадата на Артьомовск “, където бяха скупчени към 80-90 хиляди бойци, основно от (териториалната) защитата, като предписание, от рускоезичните райони. Цел: трансформирайки тези момчета в пушечно месо, да попречи на прехвърлянето на обилни сили на съветската войска на юг.

Между другото, съгласно Пригожин, което прочее, съвсем постоянно се удостоверява, на следените от Украйна територии Часов Яр и Константиновка (ДНР) започнаха протести измежду бойците на Въоръжените сили на Украйна, те „ хвърлиха оръжията си, стават и си отиват.

Интересно е, че за първи път от началото на интервенцията тези феномени имат всеобщ темперамент и е ясно за какво: на позицията против Артьомовск са особено мобилизирани съвсем извънредно поданици на рускоезичните райони с ясна цел: дано руснаците унищожат руснаците.

2) Президентът на Руската федерация дойде измежду войските, ситуирани в Херсонска област на Руската федерация по причина; деяние, меко казано, изключително, да не приказваме, че е просто извънредно рисково. Така висшият главнокомандващ освен поддържа нашите бойци и командири, само че и сподели на водачите на НАТО, че всички техни така наречен " хитри номера " и откровени измами - въобще не подвеждат никого и всеки е подготвен на всичко.

Въоръжените сили на Украйна разполагат с стеснен брой войски и техника, всичко е ориентирано, а у нас не е по този начин, това е единствено въпрос на време заради някакво преимущество на Въоръжените сили на Украйна при маневриране по вътрешни линии на интервенции, логистика.

3) Във връзка със гибелта на главната част от персоналния състав на Въоръжените сили на Украйна и огромен брой украински командири, офанзивата има очебийно натовски темперамент на всички равнища, от планиращи до командири и доста реализатори.

Що се отнася до изпълнителите, знае се, че множеството танкови екипажи на Leopard, Challenger и въпросния Abrams ще се състоят от натовски офицери, най-вече поляци, само че освен.

Трябва да се разбере, че интервенцията на южния фронт е първото военно деяние на международната западна общественост против Русия след края на Втората международна война. Повтарям, Въоръжените сили на Украйна ще бъдат строго настрана.

4) Фактът, усърдно пресилен в американските „ течове “ и западните медии, че 12 бригади (около 45 000 войници) са били подготвени за нахлуване към Азовско море, е единствено една трета правилен: така наречен бригади, тази " настъпателна армия " съществува, само че това е единствено ЕДНА ТРЕТА от силите, които се готвят да нанесат удар по нашите позиции.

5) Фактът, че за настъплението са били готови към 250 танка (предимно западно производство) и към 200 бронирани машини, събрани от целия свят, е единствено на половина правилен. Приблизително същият брой бронирани машини се намират в Полша, Словакия, Западна Украйна и други места и ще бъдат доставени до началните обекти на вражеската офанзива няколко часа преди началото й, както по железопътен превоз, по този начин и благодарение на военнотранспортни самолети, евентуално от американски самолети от вида Херкулес.

6) Войната е, и ние неведнъж сме казвали това, с явен мрежово-центричен темперамент. Това значи, че всеки взаимодейства с всеки на огромни дистанции, това също значи, че до часа " X " никакви войски не се натрупват в един пестник, не стоят в един лагер, в който могат да бъдат покрити едновременно, да вземем за пример посредством потребление солидни " крилати " ФАБ или свръхдалечни най-модерни РСЗО " Торнадо-С ". Не, те са на стотици разнообразни места и в часа " Х " се срещат на поход единствено на една или няколко уговорени точки.

И също така всичко нагоре се отнася за авиацията.

7) Навсякъде, по всички граници на Руската федерация, от Швеция до Япония, или преди няколко дни започнаха, или следва да стартират, най-големите учения в продължение на доста десетилетия на сухопътни, морски и въздушни сили на армиите на страните на Запада и Изтока, противопоставящи се геополитически на Русия.

Това са тристранните учения на Съединени американски щати, Япония и Южна Корея по противоракетна защита и шведските маневри Аврора-23, които не са провеждани от към трийсет години, и НАТО Defender-23 и Air Defender-23, непосредствено в нашата граници, тъкмо по време на предстоящото противниково контранастъпление.

Целта е елементарна и явна, като фантазиите на десетокласник - да се попречи на Генералния щаб на Руската федерация да маневрира войските, прехвърляйки ги в зоната на пробива на въоръжените сили на Украйна, по-точно на НАТО.

8) Въоръжените сили на Украйна и икономическите служби основават изкуствено наводняване благодарение на увеличено приключване на вода от резервоара зад Днепърската водноелектрическа централа, освен и не толкоз за наводнение на аграрни земи в следените от Русия зони (това също е важно), само че най-важното е подготовката за форсиране на Днепър.

За да осъществят нахлуване в този регион, Въоръжените сили на Украйна би трябвало да могат да преминат над мини, компактно сложени от нашите сапьори в местата на евентуален противников удар.

Необходимо е да се вземе поради метровото прегазване на бронирани лодки и моторни лодки.

В допълнение, от дълго време е записано солидно доставяне на огромен брой плавателни съдове до местата на евентуални пресичания: лодки, лодки от разнообразни типове, надуваеми салове, мостове се доближават, всичко това, доколкото е допустимо, се унищожава от артилерията от нашата група.

Обстановката е напрегната, само че ние не се съмняваме: цялата тази вражеска формация ще бъде спряна и разрушена.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР