Очевидно е, че в залата има коалиция на войната“, която

...
Очевидно е, че в залата има коалиция на войната“, която
Коментари Харесай

Депутатите изтръпнаха! Нинова ври от гняв: Има ,,коалиция на войната“. Радев, наложете вето!

„ Очевидно е, че в залата има „ коалиция на войната “, която ратифицира контракта за даване на оръжия за Украйна “. Това съобщи от парламентарната естрада лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя се качи да приказва пред всички народни представители, откакто със 166 гласа „ ЗА “ бе признат Законопроектът за одобрение на съглашението сред МО на България и МО на Украйна по отношение на безплатно даване на военна техника от наша страна.

„ Ние от Българска социалистическа партия изрично сме срещу, Остана една опция това решение да бъде спряно преосмислено и променено. Обръщам се към президента Радев и главнокомандващ Радев. Ще му изпратим и писмена и публична позиция “, сподели Нинова.

„ Г-н президент, наложете несъгласие на закона за ратификация за даване на оръжие на Украйна. Първата – конституционно-юридическа, а втората м- морално-политическа “, съобщи тя.

„ Първата – това, което се гласоподава през днешния ден, понижава пълномощията на Народно събрание и опонира на Конституцията, защото Министър Стоянов е подписал контракт, в който се написа, че анексите към него не важат на ратификация от Народно събрание. Това е противоконституционен текст. Анексите към интернационалните контракти са част от тях “, съобщи тя.

„ Имате и морално-политически аргументи да наложите несъгласие “, сподели Нинова и цитира думи на президента, че няма да предизвиква войната в Украйна “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова прикани за разсъдък и отговорност.

„ Нека в осъществяване на убежденията си, обществените си поръчки и на съображение нарушение на Конституцията, да наложи несъгласие. Той ще получи нашата писмена позиция още през днешния ден “, сподели тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР