„Очевидно е, че служебният кабинет си е поставил на мушка

...
„Очевидно е, че служебният кабинет си е поставил на мушка
Коментари Харесай

Вълканов: Служебният кабинет си е поставил на мушка търговските вериги

„ Очевидно е, че служебният кабинет си е сложил на мушка комерсиалните вериги и това е най-малкото недопустимо”. Това съобщи Николай Вълканов от Сдружението за съвременна търговия в ефира на Нова телвизия.

„ Соченето с пръст на комерсиалните вериги стартира без да се разгласява някакъв разбор, има ли проблем и къде е той. В общественото пространство хвърчат обвинявания за 70-80% надценки, които са безпределно надалеч от истината. В обществото се основава чувството, че има едни неприятни спекуланти, само че нещата са по-сложни. Те отиват обратно по веригите за доставки, не може да се фокусираме единствено върху търговеца”, разясни Вълканов.

„ Тази услуга има своята цена. Няма по какъв начин да се вторачваме в това какъв брой са разноските за този бизнес или за различен бизнес. Те са такива, каквито са, защото работи в съвършена конкурентна цена. Надценката се дефинира от доставната цена, начисляват се разноски за превоз, депозиране, логистика, реклама, сила, работни заплати и по-късно се прави една инспекция дали цената ще е конкурентна”, прецизираха от Сдружението за съвременна търговия.

Между 15 и 25% се движела междинната комерсиална надценка, увери Вълканов и сподели, че не във всяка комерсиална верига има такси. „ Темата е доставна цена, разноски, съпоставяне с какво може да бъде осъществено на пазара”, добави още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР