Очевидно е, че служебният кабинет си е поставил на мушка

...
Очевидно е, че служебният кабинет си е поставил на мушка
Коментари Харесай

Вълканов: Кабинетът си е поставил на мушка търговските вериги

„ Очевидно е, че служебният кабинет си е сложил на мушка комерсиалните вериги и това е най-малкото неприемливо ”. Това съобщи в студиото на „ предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Николай Вълканов от Сдружението за съвременна търговия.

„ Соченето с пръст на комерсиалните вериги стартира без да се разгласява някакъв разбор, има ли проблем и къде е той. В общественото пространство хвърчат обвинявания за 70-80% надценки, които са безпределно надалеч от истината. В обществото се основава чувството, че има едни неприятни спекуланти, само че нещата са по-сложни. Те отиват обратно по веригите за доставки, не може да се фокусираме единствено върху търговеца ”, сподели Николай Вълканов.

„ Тази услуга има своята цена. Няма по какъв начин да се вторачваме в това какъв брой са разноските за този бизнес или за различен бизнес. Те са такива, каквито са, защото работи в съвършена конкурентна цена. Надценката се дефинира от доставната цена, начисляват се разноски за превоз, депозиране, логистика, реклама, сила, работни заплати и по-късно се прави една инспекция дали цената ще е конкурентна ”, изясни той и увери, че надценката при храните била по-малка.

Между 15 и 25% се движела междинната комерсиална надценка, увери Вълканов и сподели, че не във всяка комерсиална верига има такси. „ Темата е доставна цена, разноски, съпоставяне с какво може да бъде осъществено на пазара ”, сподели Вълканов.

„ Държавната компания половината й доход е от лицензионна активност, тя не е добър пазарен образец, няма по какъв начин по нея да се води пазара. Дали продуктите й могат да бъдат понижени в комерсиалната мрежа, това става посредством формалните корпоративни канали за връзка ”, сподели Вълканов във връзка информацията, че от компанията желаеха да понижат цените на млечните артикули, предлагани от тази компания.

Припомняме, късно нощес бе решено да бъде освободен шефът на единствената държавна млекопреработвателна компания Николай Маринов. На 16 февруари той изясни в ефира на „ Твоят ден ”: „ Таксите на огромните вериги включват отстъпки за тях, които ние като производител им даваме, с цел да продават нашите артикули. Има „ Такса вход ” в комерсиалната верига – „ Търговска отстъпка от цената ”, такса „ Логистика ” на самата верига, такса „ Маркетинг ”, такса „ Промоции ”, такси „ Каталози ” – те се заплащат от производителя, с цел да може да се продава в комерсиалната верига ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР