Очевидно е, че българското общество има ясни, макар и разделени

...
Очевидно е, че българското общество има ясни, макар и разделени
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Трябва да има допитване до обществото за Истанбулската конвенция

„ Очевидно е, че българското общество има ясни, въпреки и разграничени позиции, по тематиката за Истанбулската спогодба. “ Това сподели пред БНР евродепутатът от Европейски консерватори и реформисти в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

По думите му е забавен и фактът, че на „ спор се слагат съществени понятия в българското общество и семейство, да вземем за пример, би трябвало ли бракът да бъде непринуден съюз сред мъж и жена или би трябвало да има разнообразни форми, би трябвало ли еднополови съжителства да могат да осиновяват деца, би трябвало ли в учебни заведения и детски градини да се води агитация по джендър идеологията. “

Спорният документ, напълно явно под формата на нещо, за което всеки би бил склонен – документ против насилието над дами, има и други тематики, заяви Джамбазки.

„ В България има Закон за равенството на половете, има Закон за отбрана от домашно принуждение, има Закон за отбрана от дискриминация, най-накрая имаме и Наказателен кодекс. Всички тези документи би трябвало да обезпечават отбраната на правата и ползите на всеки български жител, без значение от пола му. Най-накрая в българската Конституция има член, който не разрешава дискриминирането по пол, генезис, изповедание и така нататък Така че правно-нормативно всички български жители би трябвало да бъдат предпазени. Съвсем явно, откакто има толкоз доста случаи на убийства, учредени на връзки сред съпрузи или някогашни съпрузи, явно е, че правоохранителните органи не са сполучливи в тази активност и това е неоспорим факт “, добави той.

Истанбулската спогодба по никакъв метод няма да задейства тези закони, сподели Джамбазки и добави: „ Истанбулската спогодба е утвърдена от Република Турция, където предходната година има 7000 случаи на убити дами от съпрузите им, т.е. утвърждението на този документ явно не е довело до мечтаните правни последствия. “

Джамбазки разгласи, че сега се разисква основаването на документ дружно с Вишеградска четворка и Обединеното Кралство, в който да не участват противоречивите термини „социален пол “, „ трети пол “ и „ нестереотипните функции на пола “.

„ За мен, безспорната част от документа е, че насилието над дами и деца би трябвало да бъде осъждано, само че под това законно заглавие в действителност се развихри диалога за джендър идеологията. Ние предлагаме да създадем документ, в който да отпаднат „ обществения пол “, „ третия пол “, в които да отпаднат „ нестереотипните функции на пола “. Това предложение го обсъждаме доста съществени с така наречен Вишеградска четворка и Обединеното Кралство в границите на Екологичен потенциал и е доста допустимо в границите на околните месеци да бъде препоръчан документ, който да е друг. В него да отпаднат тези „ нестереотипните функции на пола “, да отпаднат „ обществените функции на пола “ и да бъде напълно фокусиран против насилието над дамите./…/ Ние ще предложим документ, който да е неоспорим. “, сподели евродепутатът.

Според нас би трябвало да има допитване до обществото за Истанбулската спогодба, сподели Джамбазки.

„ Това е въпросът за бъдещето. Какво ще бъде българското общество, какъв ще бъде бракът, какви ще бъдат фамилиите? Ако българското общество каже, че би трябвало да има еднополови бракове, ние ще се съгласим с ролята на болшинството. “, разяснява още той.

Ангел Джамбазки назова „непремерени“ думите на съдружния сътрудник – вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов, който дефинира концепцията на Красимир Каракачанов за референдум за гей браковете като „глупотевина“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР