Очевидно, че шансовете за правителство с третия мандата са минимални.

...
Очевидно, че шансовете за правителство с третия мандата са минимални.
Коментари Харесай

Пламен Димитров : Хората са на ръба, не им се чака стабилизиране на властта


Очевидно, че възможностите за държавно управление с третия мандата са минимални. Отиваме на следващи избори, което е доста тежък знак. В стопански и обществен проект имаме доста насъбрани проблеми, които могат да ескалират. Това съобщи президентът на КНСБ в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ За мен беше голяма неточност приемането на удължаването на държавния бюджет за 2022 година В момента маса системи са на ръжа на оцеляването си, даже системата на образованието. Това ще породи съществени проблеми. Хората, които чакаха повишение на приходите, към този момент губят самообладание “, предизвести синдикалният водач.

Той заяви, че чиновниците на „ Български пощи “ са в протестна подготвеност. „ Заплатите на 2/3 от чиновниците получават до 760 лв.. По сходен метод стоят нещата и във ВиК секторът. На маса места подписаните съглашение за растеж на заплатите, не се извършват “, съобщи Димитров.

„ Хората не се интересуват от изборите. Всичко е стигнало до прага на търпимостта. На хората не им се чака да се стабилизира властта, те се чудят по какъв начин да вържат двата края. Хранителните артикули са поскъпнали с 27% от предходната година, някои артикули с 50 и даже 100%. Инфлацията не е спряла, тя се забави. Служебното държавно управление съумя да успокои доста процеси, които бяха стигнали до ръба, обезщетителните ограничения дадоха глътка въздух на частния бранш и така нататък, само че по приходите имаме едно минимално нарастване. Пак ще стигнем до този диалог със идващия длъжностен кабинет “, заключи президентът на КНСБ.

„ Като няма решение – ще има стачки и ефикасни митинги. Ако някой не откри формулата, ще се стигне до това. Нужен е незабавно нов бюджет и това би трябвало да се знае от идващия кабинет “, сподели още той.

На въпрос ще спасим ли въглищните си централи, съобщи: „ Ще ги спасим с доста старания, кураж и обща воля. За нас е доста значимо да има бистрота при предоговарянето. България не е в положение да се оправи без тях. Ние няма да осъществим този проект и поради нашата вътрешна сигурност и поради района “.

„ Най-притеснителното за мен от аферата „ Nexo “ е, че виждаме една пирамида, още веднъж сътворена от българи. Това дава извънредно неприятен сигнал за България на открито “, сподели той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР