Очертават се големи неприятности за първия човек в морската столица.Организации

...
Очертават се големи неприятности за първия човек в морската столица.Организации
Коментари Харесай

Организации поскаха оставката на варненския кмет

Очертават се огромни неприятности за първия човек в морската столица.

Организации желаят оставка на кмета на Варна Иван Портних и отегляне на номинацията му от Политическа партия ГЕРБ за 4-ри мандат за кмет на морския град.

Тези дни те разгласиха намерено писмо, подкрепено от Сдружение с нестопанска цел " КЧИЗ “, Сдружение с нестопанска цел " Бъдеще за Варна “ и Сдружение с нестопанска цел “Защита на жителите и страната ", видя кореспондент на  в уеб страницата на една от организациите.

" Ние, няколко неправителствените организации, като Сдружение с нестопанска цел " Клъстер Черноморска Икономическа Зона “, Сдружение с нестопанска цел " Бъдеще за Варна “ и Сдружение с нестопанска цел “Защита на жителите и страната “ сме се обединили от години към една социална идея за стопански разцвет на Варна и района. От години наши специалисти и общественици – без един лев общинско и без един лев държавно финансиране, се борим и работим интензивно за привличане на огромни европейски вложения от Брюксел към стратегически планове по " твърди “ ограничения за Варна и района – Втори Аспарухов мост, Клъстерен план за нови индустриални зони, Проект за нов логистичен кулоар през пристанище Варна, Изграждане на нова инфраструктура четири сезона и други стратегически планове “, написа в писмото.

Според инициаторите Иван Портних е провалил всичките им старания за привличането на големи финансови потоци, ориентирани към възстановяване структурата и стопанската система на морския район.

" Публично заявяваме, че търпението на жителите на Варна завърши. Гражданите на Варна към този момент знаят за всички документирани от нас обстоятелства за съзнателното и редовно саботиране от 2015 година на безплатни европейски вложения от Брюксел към огромни планове за Варна и района от партия Политическа партия ГЕРБ, от Бойко Борисов и персонално от кмета – Иван Портних “, написа още в писмото.

От неправителствените организации акцентират, че са подали общо 14 планови оферти към Политическа партия ГЕРБ, изпълнителна и локална власт, само че все още не са получили нито един отговор и няма осъществена нито една експертна среща по нито едно планово предложение.

" От съгласувани общо 2 срещи с непознати вложители (през 2015 и 2019 година) по наши начинания с локалната власт на Община Варна и кмета Иван Портних – Политическа партия ГЕРБ, имаме документирани 100% провалени срещи. Време е да попитаме Иван Портних, за какво и по-какви тъкмо аргументи бяга от директна отговорност, отговорностите си гласувани му и предоставени му от жителите на Варна, като кмет? “, пишат още основателите на отвореното писмо.

В него те обрисуват и други обстоятелства на провалени срещи за вложения.

" Крайно време е Варна да има общо обединяване на всички недоволни и възмутени от безчинствата и издевателствата над града “, декларират основателите, като допълват, че техния апел остава отворен за присъединение към него на политически партии, цивилен организации и обособени жители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР