Очаквано! Депутатите пак се скараха - не се разбраха за

...
Очаквано! Депутатите пак се скараха - не се разбраха за
Коментари Харесай

Очаквано! Депутатите пак се скараха - не се разбраха за комисиите

Очаквано! Депутатите отново се скараха - не се схванаха за съставите на комисиите, които трябваше да бъдат обсъждани на днешното пленарно съвещание. Свикан беше ексклузивен Председателски съвет, на който не е взето решение, разгласи в коридорите на Народното събрание Николай Денков от ПП-ДБ.

Най-вероятно тематиката ще остане за утрешния пленарен ден.

 

Денков разгласи, че неговата политическа групировка не взе участие в договаряния за кабинет с първия мандат.

 

" Три седмици, в които слагам въпроса всякога на председателски съвет, стигнахме до това разискване. Както можете да си визиите, диалогът е много комплициран, тъй като има разнопосочни претенции, ползи, тъй че бяха сложени едни оферти. Продължават разискванията. Днес няма да бъде гласуван в комисиите, тъй че по-късно ще бъде закрито съвещанието. Продължаваме, през днешния ден следобяд ще работим по тази тематика. Надявам се на следващия ден към този момент да има решение ", съобщи Денков.

  

Днес в пленарната зала депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за изнесена от основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов информация.

 

След това бяха изчетени заявления от името на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и на „ ИТН “ по отношение на вчерашното изказване на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по адрес на България.

 

След края на декларациите беше дадена отмора, с цел да може да се свика на съвещание Председателски съвет, който да разиска предложенията за ръководители на парламентарните комисии, както и дали точката да влезе в дневния ред през днешния ден или да бъде отсрочена вероятно за на следващия ден.

 

След Председателския съвет зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев възобнови съвещанието, с цел да разгласи края му и да изчете министрите, които на следващия ден би трябвало да се явят на постоянния парламентарен надзор.

 

Източник БНР, Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР