Очакванията и от едната, и от другата страна са изяснени.

...
Очакванията и от едната, и от другата страна са изяснени.
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: Мисията на Медведев е проучвателна

„ Очакванията и от едната, и от другата страна са изяснени. Правителството ни съумя за няколко месеца да посочи въпросите, които биха могли да са спънка или да дадат зелена светлина на желанията. Визитата на Дмитрий Медведев в действителност е проучвателна – да ревизира настройките, да види изискванията, да се даде старт на договаряния, които би трябвало да са по-конкретни “.
Това съобщи пред БНР Валерий Тодоров, публицист, някогашен шеф на радиото и някогашен сътрудник на БНР в Русия, във връзка визитата на съветския министър председател в страната ни.

„ Консултациите ще продължат и на по-високо равнище. По-ясни са изискванията за придвижване на разговора и визитата отбелязва избран прогрес. Българо-руските връзки се развиват на импулси. Но този път в диалозите имаше повече съответни параметри. Руската страна посочи, че държи на директни доставки, директни сделки и че няма да взе участие в газоразпределителни планове “, добави Тодоров в предаването „ 12+3 “.

„ Пред задгранични медии съветският министър председател съобщи, че няма желание да стопира доставки през Украйна. Просто Русия изчаква да види кой ще поеме президентския пост в Украйна. По-скоро Русия отхвърля да рискува. Не приказваме за доставки непременно “.

Валерий Тодоров акцентира, че е значим фактът, че разговор сред двете страни има. Според него по-нататък може да се чака и посещаване на Владимир Путин у нас.

„ Истината е, че доста български компании се изтеглиха от Русия. Стокообменът падна на 3 милиарда Ние сме една от страните в Европа, замразили сме размерите на стокообмена с Русия. Трябва един по-внимателен обзор на опциите за нови ниши. Ще се търси капацитетът на дребния, на междинния бизнес, на общините, на районите “, разяснява още Валерий Тодоров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР