Очакваният от години ремонт на столичния площад Португалия (градинката на

...
Очакваният от години ремонт на столичния площад Португалия (градинката на
Коментари Харесай

Започва очакваният от години ремонт на столичния площад `Португалия`

Очакваният от години ремонт на столичния площад " Португалия " (градинката на ул. Цар Иван Асен II) ще стартира след великденските празници, оповестиха от кметството на Район Средец.
 Общината събира хрумвания за дълго чакания ремонт на столичния пл. Португалия
Площадът, който е и монумент на културата, само че стои безстопанствен, ще бъде реконтруиран и в допълнение благоустроен.

" Португалия " се намира сред улиците " Николай Гогол ", " Цар Иван Асен II " и " Леонардо Да Винчи ". Градинката е сърцето на квартал " Иван Асен II " - един от носещите духа на Стара София региони в центъра на столицата. 

Вместо досегашния асфалт, новата настилка ще е от бетонови плочи с размер 40x40 см. Ще бъдат построени нови бордюри и сложени нови пейки, кошчета и слънчеви лампи. Ще бъде засадена нова растителност, цветарникът в средата на площадката ще бъде възобновен и ще бъде построена чешмичка. В идващия стадий от плана ще бъдат инсталирани и нови уреди на детската площадка.

" Отвореността на градинката при площад „ Португалия ” е нещо колкото разкрасяващо улицата, толкоз и самата нея. Уверяваме Ви, че ще обърнем особено внимание на всички детайли по осъществяването, с цел да бъде градинката атрактивна и да резервира чара си ", допълват от кметството.

Проектът за реконструкцията е поръчан и дарен на Столична община от „ Полиграфия Офис Център " АД и " Ателие Серафимов архитекти " ООД. Работата по него ще се извърши от „ Кимис Груп ” ЕООД и ще продължи до 90 календарни дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР