Очакваният нов лидер на Goldman Sachs не е точно типичен

...
Очакваният нов лидер на Goldman Sachs не е точно типичен
Коментари Харесай

Новият шеф на Goldman Sachs е и DJ

Очакваният нов водач на Goldman Sachs не е тъкмо характерен капиталов банкер. Дейвид Соломон очевидно е определеният правоприемник на Лойд Блакфайн, който най-вероятно ще сдаде поста през идващите 12 месеца. Разбира се, той има дълга кариера, която ще му помогне да се оправи като CEO на една от най-големите банки в света, само че има и нещо, което го разграничава.

Дейвид Соломон е по-познат в клубовете в Ню Йорк и Маями под името DJ D-Sol. В тях той пуска електронна музика, забавлявайки избралите да разхлабен по този метод. " Започна като занимание, в този момент към момента го върша единствено за наслаждение ", споделя Соломон в изявление.

A post shared by DSol (@djdsolmusic) on Jul 5, 2017 at 3:54pm PDT

Следващият основен изпълнителен шеф на Goldman Sachs има дълъг път, до момента в който стигне до поста. Той е на 56 години и е приключил Политически науки в колежа Хамилтън.

Една от първите му работни позици е била да продава облигации с рейтинг " отпадък " в Drexel Burnham Lambert - компанията, която банкрутира през 1990 година.

След срутва на Drexel, Соломон се реалокира във към този момент несъществуващата Bear Stearns, където се издига до началник на подразделението за капиталово банкиране. През 1999 година Соломон поема риск и се мести в Goldman. " Това беше стъпка обратно ", споделя той пред New York Times. " Управлявах цяло поделение, а отидох да управлявам департамент ".

Соломон идва в Goldman Sachs сега на дворцова конспирация. Ханк Полсън, тогава съпредседател, оказа помощ за реализирането на прелом против сътрудника си Джон Корцине, изхвърляйки го от компанията.

Въпреки че Соломон е бил новобранец в компанията, за която се знае, че избира да издига свои вътрешни фрагменти, той въпреки всичко се изкачва по професионалната стълба и през 2006 година оглавява подразделението за капиталово банкиране. Кариерата му там продължава 10 години, през което време продажбите скачат със 70% "

Когато Гари Кон напусна Goldman, с цел да се причисли към екипа на Тръмп като основен стопански консултант, Соломон бе нараснал до президент дружно с Харви Шварц. Двамата се съревноваваха за най-високата позиция до този понеделник, когато Шварц подаде оставка.

Соломон ще поеме банката, която към този момент се възвърне след финансовата рецесия под ръководството на Бланфайн, само че това не значи, че ще му е елементарно.

През предходната година Goldman показа проект за напредък на приходите от 5 милиарда $, който Соломон ще се наложи да извърши.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР