Очакваната с огромен интерес българо-британска продукция “Доза Щастие” тръгва по

...
Очакваната с огромен интерес българо-британска продукция “Доза Щастие” тръгва по
Коментари Харесай

В „Доза Щастие“ ще звучи парче на една от най-великите британски групи

Очакваната с голям интерес българо-британска продукция “Доза Щастие” потегля по кината в цялата страна от 8 ноември. Историята е въодушевена от биографичната книга “Падение и спасение”, която споделя за 7 години от живота на младата майка Весела Тотева и нейната щерка Валя.

Един от дребното хора, които са гледали кино лентата преди да се е появил публично на екран, е не различен, а именитият вокалист на Placebo, Брайън Молко.



“Историята в действителност е много забавна. Имаме интернационалните продуценти, които се грижат за част от сделките за разпространяване на “Доза Щастие” отвън България. Естествено, като част от процеса, трябваше да им представим какво сме създали. На една от прожекциите по случайност е попаднал и самият Брайън Молко, защото той е непосредствен другар на един от английските ни продуценти.”, споделя Яна Титова, режисьор на лентата.

Филмът дотолкоз го пленява, че Брайън незабавно предлага да подари едно от емблематичните части на Placebo, с което съгласно него филмът ще стартира по още по-въздействащ метод.

“Бях учуден от това предложение, а след това ме застигна и възприятието на горделивост. Успели сме да впечатлим толкоз огромно име като Брайън Молко… Тайно се надяваме, че ще успее да дойде за премиерата на кино лентата в София. Водихме към този момент няколко диалога по тематиката в последния месец.” споделя Алек Алексиев, звездата от “Възвишение” и “Откраднат Живот”, който е продуцент на “Доза Щастие” и извършва една от главните мъжки функции във кино лентата.

Според осведомени с филмовата промишленост, единици са случаите по света, в които толкоз огромна група взема решение да подари музиката си на комерсиална продукция. Tака оригиналът на „ Protect Me From What I Want “ (https://youtu.be/l08wBPBIqZE) ще озвучава началните фрагменти на историята, до момента в който 16-годишната бунтарка Весела, която е отегчена от учебното заведение, се впуска в търсене на по-любопитни занимания.

Участие във кино лентата ще вземат още обичани огромни имена, измежду които Димитър Николов („ Тайната градина “, „ Христо “), Асен Блатечки, Ирмена Чичикова, Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Стефан Вълдобрев, Стоян Дойчев, а основната роля се пада на Валентина Каролева. Операторската работа по кино лентата е дело на Мартин Балкански, снимал редица български и интернационалните продукции като основен или помощник оператор. Името му е обвързвано с „ Откраднат живот “, „ Тилт “, „ Кецове “, „ Недадените “, „ 18 “.

„ Доза благополучие “ потегля по кината на 8 ноември.

Три специфични предпремиерни прожекции чакат феновете във Варна, Бургас и Пловдив от 1 до 3 ноември.

„ Доза Щастие “ е по сюжет на Яна Титова.

Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.

 &feature=youtu.be

Официален уебсайт: https://a-dose-of-happiness.com/

Фейсбук: https://www.facebook.com/aDoseOfHappiness/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР