Очакваме силен зимен сезон, заяви министърът на туризма Зарица Динкова.

...
Очакваме силен зимен сезон, заяви министърът на туризма Зарица Динкова.
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Очакваме силен зимен сезон

Очакваме мощен зимен сезон, съобщи министърът на туризма Зарица Динкова. Според нея естествените условия демонстрират положителни вероятности за тазгодишния сезон, а миналогодишният е бил най-силен от 2019 година насам, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Динкова показа, че министерството работи дружно с бизнес бранша от септември месец насам. " Мисля, че добре ни се получава взаимната работа. Всеки месец най-малко по една среща сме провеждали с всички курорти и сме оптимистично настроени. Естествено, аз правя оценка извънредно доста напъните, които влага бизнесът и вложителите ", разяснява тя.

" Зимният туризъм е тежък бизнес, той не е лек. Става все по-конкурентен, от ден на ден се разчита на нововъведения, надлежно все по-скъпи са и вложенията, които би трябвало да се вършат и по тази причина е извънредно значимо да се усеща и поддръжката на страната и да се работи в синхрон ", сподели министърът на туризма.

" И ушите, и вратите на моя екип са отворени ", увери Динкова. 

На въпроса по какъв начин е настроена към общини, на чиято територия има курорти, Динкова отговори: " Политически постоянно съм била последовател на децентрализацията и на това локалните общности да могат да вземат участие интензивно в това по какъв начин се разпределят средствата им, по какъв начин се оформят политиките им ". Министърът на туризма показа, че е щастлива, че е член точно на държавно управление, с което имат " единодушие " по тематиката.  

Приоритет за тази година са Родопи и Розовата котловина, разяснява тя. " Искаме да създадем нещо, което в действителност ще работи ", съобщи министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР