Очакваме сериозен инвеститор за активите ни в България. Това каза

...
Очакваме сериозен инвеститор за активите ни в България. Това каза
Коментари Харесай

ЧЕЗ очаква сериозен инвеститор за активите в България

Очакваме сериозен вложител за активите ни в България. Това сподели районният управител за ЧЕЗ България Карел Крал пред публицисти.

Коментарът му бе по отношение на изказване на енергийния министър Теменужка Петкова от началото на седмицата, в който тя уточни, че договарянията за продажбата на ЧЕЗ България са прекъснати.

Крал изясни, че диалозите не престават, само че не посочи нито изискванията, нито цената, за която договарят в централата, както и кои са евентуалните купувачи, с които се водят договарянията.

Регионалният управител на чешкото сдружение призна, че са си сложили период до края на септември, с цел да се уверят, че получените предложения за покупка са в действителност съществени. Този период обаче може да бъде продължен в хода на диалозите, добави още Крал.

Той беше безапелационен, че в ЧЕЗ България са подготвени и на двата разновидността - продажба или оставане в страната, и напомни, че процедурата беше стартирана след интерес от евентуални купувачи, а не по искане на компанията.

ЧЕЗ влезе в България след приватизацията на трите електроразпределителни и електроснабдителни сдружения в Западна България през 2004 година Тогава цената, която беше платена бе 281,5 млн. евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР