Очакваме премиерът Кирил Петков да внесе в Народното събрание т.нар.

...
Очакваме премиерът Кирил Петков да внесе в Народното събрание т.нар.
Коментари Харесай

Любен Дилов: ПП могат да бъдат подкрепени дори и от ГЕРБ, ако предложат нова икономическа политика

" Очакваме министър председателят Кирил Петков да внесе в Народното събрание така наречен френско предложение за Северна Македония с някакво мнение на Министерския съвет, в което да ни осведоми по какъв начин се стигна до него, през какви стадии се е минало, каква е склонността на договарящата страна от РСМ да го поддържа. Защото виждаме, че в Скопие отношението е нееднозначно. Това предложение не може да бъде обсъждано единствено по себе си като положително или неприятно, тъй като визира три страни - България, РСМ и Европейски Съюз "

Това съобщи пред БНР депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Любен Дилов, водач на " Гергьовден ".

Той акцентира, че министър председателят Петков е декларирал, че Народното събрание ще взема решение за така наречен френско предложение, по тази причина депутатите чакат той да направи предложение какво тъкмо да взема решение:

" Нищо не ни задължава това решение да го вземем на следващия ден. Ако то е доста положително, то няма да стане по-малко положително след няколко дни. Това е алтернатива за споразумяване на връзките сред България и РСМ. За пръв път Европейски Съюз се ангажира с връзките сред две страни, на които той се пробва да бъде съдия.... Не виждам нищо трагично, в случай че това предложение не бъде подкрепено от България в този момент ". Любен Дилов разяснява и идното гласоподаване на избор на съмнение на държавното управление:

" Не инцидентно вотът е за финансовата политика на кабинета. Предложената актуализация на Бюджета съгласно нас ще докара до 40% инфлация още преди края на 2022 година ".

Според него " Продължаваме промяната " би трябвало да търсят нова икономическа политика и посочи, че в случай че кабинетът на Кирил Петков " падне " и стартира ново връчване на мандат за сформиране на държавно управление, Политическа партия могат да бъдат подкрепени даже и от ГЕРБ-СДС, в случай че съумеят да предложат нова икономическа политика:

" Нашата група се държи отговорно и ще употребява всички благоприятни условия, с цел да не изпрати страната на избори, най-малко не незабавно. Ще се опитаме първо да се изчерпят всички други благоприятни условия. Комични са упреците, че опозицията саботирала прелестното ръководство на Кирил Петков ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР